15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τζορτζ Σόρος: Ξυπνήστε Ευρωπαίοι, έρχεται εφιάλτης! Η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε. θυμίζει το πολιτικό γραφείο όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση

Ημερομηνία:

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους πολίτες να «ξυπνήσουν» πριν να είναι πολύ αργά απηύθυνε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζ. Σόρος, υποστηρίζοντας πως το όνειρο για μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί τελικά να καταλήξει εφιάλτης.

«Η Ευρώπη υπνοβατεί προς τη λήθη», προειδοποιεί ο Τζ. Σόρος με άρθρο του στο Project Syndicate, το οποίο επικαλείται το CNBC. «Oι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ξυπνήσουν προτού είναι πολύ αργά καθώς εάν δεν το πράξουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στο δρόμο που βρέθηκε η Σοβιετική Ένωση το 1991», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, υπαινισσόμενος τη δραματική διάλυση της ΕΣΣΔ και την πτώση του κομμουνισμού το 1991.

Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια «επαναστατική στιγμή» και το τελικό αποτέλεσμα είναι «πολύ αβέβαιο», προσθέτει ο Τζ. Σόρος, τονίζοντας ότι ούτε οι ηγέτες της Ευρώπης ούτε οι απλοί πολίτες έχουν αντιληφθεί αυτό το γεγονός.

«Η σημερινή ηγεσία θυμίζει το πολιτικό γραφείο (την κυρίαρχη επιτροπή για τη χάραξη πολιτικής στη ΕΣΣΔ) όταν κατέρρευσε η Ένωση, ανέφερε ο Σόρος. Όπως σημειώνει οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου είναι το επόμενο σημείο καμπής για την ΕΕ καθώς τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται να σημειώσουν άνοδο. «Δυστυχώς, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις απολαμβάνουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου του παρωχημένου κομματικού συστήματος που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και της έλλειψης νομικών εργαλείων για πειθαρχία στα κράτη μέλη που παραβιάζουν τις αρχές στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση». ανέφερε.

Ο Τζ. Σόρος κάνει ειδική αναφορά κάνει τόσο στο Brexit και την πολιτική αστάθεια στη Γερμανία όσο και τη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ιταλία και η οποία οδήγησε, σύμφωνα με τον ίδιο, στην άνοδο των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.

Τέλος χαρακτηρίζει «θανάσιμο λάθος» την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει το 2017 τη Συμφωνία του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει την αίτηση ασύλου στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εισέρχεται κάθε μετανάστης.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με τις λεγόμενες αντι-συστημικές δυνάμεις και τα ευρωσκεπτικστικά κόμματα να προβλέπεται να έχουν καλές επιδόσεις. «Δυστυχώς οι αντι- ευρωπαϊκές δυνάμεις θα έχουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κάλπη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου του παρωχημένου κομματικού συστήματος, που επικρατεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, την αδυναμία αλλαγής στις Συνθήκες και την απουσία νομικών εργαλείων για την πειθαρχία κρατών- μελών, που παραβαίνουν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...