Τηλέφωνα σε αγωνιστές της Αριστεράς από την Ασφάλεια, απαγόρευση συναθροίσεων, η Χούντα δεν τελείωσε το ’73;

Κανένα σχόλιο

Αυτό μας είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου φιλος αναγνώστης της εφημερίδας μετά και τη χθεσινή “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση “συναθροίσεων”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα με ανακοίνωσή του το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμα κατηγγειλε ότι στα Χανιά η Ασφάλεια παίρνει τηλέφωνο γνωστούς αγωνιστές της πόλης και τους προειδοποιούσε να μην κατεβουν στην πορεία για το Πολυτεχνείο. Παρόμοιες καταγγελίες αναφέρθηκαν από πολλές περιοχές της Ελλάδας

Την ίδια στιγμή η αστυνομία σε κάποιες περιπτώσεις… ξεφεύγει. Όπως με το περιστατικό στην Καρδίτσα όπου αστυνομικός έβαλε χειροπέδες σε 15χρονο κορίτσι που φορούσε μάσκα. Το περιστατικό φαίνεται πως έλαβε χώρα πριν τις 21:00. Πριν, δηλαδή, τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

"Sponsored links"

Με αυτά και μ’ αυτά, μας είπε ο φιλος αναγνώστης, μήπως με πρόφαση των κορωνοϊό τα πράγματα ρχίζουν να μοιάζουν εφιαλτικά με μία Χούντα, όπως αυτή για την οποία απαγορεύτηκε η πορεία των διαδηλωτών στις 17 Νοεμβρη;

Ας προσέξουν πολύ εκεί στην κυβέρνηση γιατι βρίσκονται σε πολύ ολισθηρό δρόμο…

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις