Τηλεδιάσκεψη με τον Β. Διγαλάκη για τα προβλήματα των καταστηματαρχών σε Παλιά Πόλη και Δημοτική Αγορά

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς Χανίων πραγματοποιούν σειρά επαφών με φορείς και πολιτικά πρόσωπα με σκοπό  να προβληθούν προβλήματα του νομού Χανίων που αφορούν τον Τουρισμό λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Με αυτή την αφορμή,  πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Παιδείας και Βουλευτή Χανίων κ. Διγαλάκη, με συμμετοχή της Προέδρου του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης Χανίων, Μαρκουλάκη Γεωργία, τον κ. Χάρη Χαλακατεβάκη μέλος του ίδιου συλλόγου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, κ. Παναγιώτη Κλειδαρά.

Τα θέματα της συζήτησης είχαν να κάνουν με την ανάγκη έναρξης, έστω και καθυστερημένα της τουριστικής σεζόν και η επέκταση αυτής όσο γίνεται περισσότερο για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Η ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων ανακούφισης των εργαζομένων και εργοδοτών στον τουρισμό για όλο το 2020 και η επιπρόσθετη ρευστότητα της αγοράς με εγγυημένα από την κυβέρνηση χρηματοδοτικά εργαλεία, ήταν στοιχεία τα οποία οι επιχειρηματίες  τόνισαν.

"Sponsored links"

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο των εποχιακών καταστημάτων, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις που αφορούν τηνΕστίαση κα τον φόρου διαμονής ξενοδοχείων.  Επιτακτική είναι η ανάγκη για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους και εργοδότες, ώστε να μην εκτοξευθεί η ανεργία στην τοπική οικονομία.

Σε τοπικό επίπεδο, και τα δύο προεδρία τόνισαν την ανάγκη να δοθεί επιπρόσθετος κοινόχρηστος παραχωρούμενος χώρος (40%) για την σεζόν στα  Τουριστικά Καταστήματα σε όλη την Παλιά Πόλη  και όχι μόνο στον λιμενοβραχίονα, όπου πρόσφατα ανακοινώθηκε. Τα καταστήματα με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς, μπορούν να δεχτούν πολύ λίγους επισκέπτες ταυτόχρονα, και η ύπαρξη επιπρόσθετου κοινόχρηστου χώρου είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις. Βεβαίως, οι παρεμβάσεις αυτές θα γίνουν όπου είναι εφικτό και όπου  δεν παρεμποδίζεται η προσέλευση πεζών, ΑΜΕΑ και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ήδη αδικημένα από τον τελευταίο κανονισμό κοινόχρηστων καταστήματα που βρίσκονται σε οδούς που δεν έχουν δικαίωμα χρήσης κοινόχρηστου (π.χ. Χάληδων, Μουσούρων, Χρυσάνθου Επισκόπου, Τσουδερώνκ.α).

Έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χανίων, σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε πιθανές υγειονομικές προκλήσεις με την προσέλευση επισκεπτών στην πόλη. Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων θα πρέπει να είναι αυστηροί ώστε να αξιοποιήσουμε θετικά το επικοινωνιακό προβάδισμα που έχουμε ως χώρα λόγο χαμηλών κρουσμάτων.

Ο κ. Διγαλάκης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς τις ανησυχίες και προβληματισμούς των επιχειρηματιών .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις