20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Λένας Πλάτωνος στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η Λένα Πλάτωνος έρχεται στα Χανιά, για μια ιστορική συναυλία, την αποχαιρετιστήρια του καλοκαιριού, στο Βενιζέλειο Ωδείο, στις 21:00

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά δημιουργικά χρόνια.

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα. Πειραματίστηκε με τη μουσική, τον λόγο και τις ερμηνείες, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκη, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον.

Το 2015 το Γκάλοπ της επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, αποθεώθηκε από τον διεθνή τύπο και έγινε ανάρπαστο. Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του Λ.Π, του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη ζωή και το έργο της. Λίγες ημέρες πριν την συναυλία στα Χανιά, θα εμφανιστεί στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Η Λένα Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Πάντα επίκαιρη, σοφότερη και πιο συγκινητική από ποτέ, θα βρεθεί στη σκηνή του κηποθέατρου Χατζηδάκις με την Αθηνά Ρούτση και τον Γιάννη Παλαμίδα.

Εισιτήρια: 15 ευρώ (προσοχή: περιορισμένη χωρητικόιτητα)

Προπώληση εισιτηρίων: Βενιζέλειο Ωδείο

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:45

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4HDfBrNE9eQ”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ts6PJ6nwvVY”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...