Την Πέμπτη στις 14.30 η κοινή συνέντευξη τύπου Τσίμερ – Γλέζου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κανένα σχόλιο

Σημαντική πρωτοβουλία παίρνουν για το θέμα των γερμανικών οφειλών η Ευρωαριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Linke: για τον σκοπό αυτό, ο Μανώλης Γλέζος και η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γερμανίδα Γκάμπι Τσίμερ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη, στις 2.30 μ.μ., με θέμα: «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Είχε προηγηθεί η θέση που είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ευρωομάδας της GUE/NGL το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, αλλά και η θετική αντίδραση της εκπροσώπου του Linke.

Μεταξύ άλλων στην ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει «ισχυρή λαϊκή εντολή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, «για να κάνουμε επίσημη θέση της χώρας τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων. Γιατί για μας αποτελεί όχι απλώς διμερή διαφορά, αλλά ευρωπαϊκή εκκρεμότητα, γιατί συνδέεται με το οριστικό κλείσιμο του πιο οδυνηρού κεφαλαίου της ευρωπαϊκής ιστορίας».

"Sponsored links"

Ενώ και η Κλαούντια Χαντ μετέφερε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Linke, θέση την οποία, όπως ανακοίνωσε, το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα θέσει στο γερμανικό Κοινοβούλιο. Το Linke συνηγορεί, όπως είπε, με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων, καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα πολεμικών εγκλημάτων και με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Ν.ΠΑΠ. – avgi.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις