Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στη Δημοτική Αγορά ανάβουνε κεριά για την κλιματική αλλαγή και τις εξορύξεις

Κανένα σχόλιο

Δράση για την κλιματική αλλαγή και ενάντια στις εξορύξεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Τη διοργάνωση της δράσης έχουν η Oικολογική Πρωτοβουλία Χανίων και η Ομάδα εθελοντών Greenpeace Χανίων. Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μένεις στα Χανιά και θέλεις να κάνεις κάτι για να προστατέψεις τον τόπο σου από τις κλιματικές αλλαγές;

ΠΩΣ; Έλα να φτιάξουμε ένα συμβολικό μήνυμα με κεριά, κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων και των κλιματικών αλλαγών, μπροστά στη Δημοτική Αγορά των Χανίων . Προσκάλεσε και έλα με τους φίλους, τα παιδιά σου, το κατοικίδιό σου και όποιον άλλον θέλεις. Είναι απλό!

"Sponsored links"

ΓΙΑΤΙ: Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ. Το βλέπεις στον τρόπο που έχει αλλάξει το κλίμα της Ελλάδας, αλλά και με τη συχνότητα και την ορμή που εμφανίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα. Επηρεάζουν τις ζωές μας και είναι μία πραγματική απειλή για τη χώρα και τις επόμενες γενιές.

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, και μόλις δύο μήνες μετά την προειδοποίηση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή ότι ο πλανήτης μας δεν αντέχει αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 1,5°C, μαζευόμαστε έξω από την περιφέρεια Κρήτης για να απαιτήσουμε άμεσα μέτρα για την προστασία μας, αλλά και των παιδιών μας. Είναι δικαίωμά μας!

Παράλληλα η μονογραφή των συμβάσεων για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε θαλάσσια οικόπεδα ανοικτά της Κρήτης κάνει επιτακτική την ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα σε αυτό το σχέδιο, πριν να είναι αργά.

ΠΟΥ: Μπροστά στη Δημοτική Αγορά των Χανίων 

ΠΟΤΕ: 14 Δεκεμβρίου, 18:30

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις