16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης στο Οινοποιείο Μανουσάκη

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 24 Ιούλη ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο Μάνο; Χατζηδάκης στο Ηράκλειο και την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8.30μμ στο φιλόξενο χώρο του οινοποιείου  Μανουσάκη στον Βατόλακκο Χανίων, η Μαρια Μανουσάκη διοργανώνει το 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης, Μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουνε αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο.

Τα τρία σχήματα που συμμετέχουν είναι:

1 Βασιλης Σταυρακακης Φωνή και μαντολίνο- Ζαχαριας Σπυριδακης Φωνή και λίρα- Γιώργος Μανωλάκης Φωνή και λαούτο – Γιαννης Παπαζανης Κρουστά.

2 Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο από Νέα Υόρκη ( Engin Gunaydin drums, Guy Mintus
Piano, Panayiotis Andreou bass)

3 Rami Ourabi quartet- Φωνή και νέι Από Τυνησία

Κάθε σχήμα θα εμφανιστεί για 45 λεπτα

Τιμή εισόδου 10 €

Ένα μέρος των εσόδων θα Δωριστεί στο Ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.

Να σημειώσουμε πως το φεστιβάλ έχει γίνει θεσμός για τα Χανιά αφού πραγματοποιείται κάθε έτος από το 2014 ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο, στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκης.

Στα προηγούμενα φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί:

Ross Daly Ireland, Haig Yazdjian Syria, Tigran Sargsyan Armenia, Andreas Arnold Germany, Guy Mintus Israel, Carlos Ronda Mas Spain, Stefan Olufsen Sweden, Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Κρασαδάκης, Γιώργος Βογιατζής, Δημήτρης Σιδέρης, Παναγιωτης Ανδρεου, Engin Gunaydin Turkey.

Λίγα λόγια για την ιδρύτρια του φεστιβάλ

Η Μαρια Μανουσακη γεννήθηκε στην νότια Αφρική, μεγάλωσε στην Ελλάδα και τα τελευταία 6 χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη. Η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και world μουσικής.

"google ad"

Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee college of music της Βοστώνης το 2000, από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση.

Το 2014 διοργάνωσε το Cretan World music festival στον Aλικιανό Χανίων με καλεσμένους παγκοσμίως Φήμης μουσικούς.

Η Μαρία Μανουσακη εμπνέεται από τις κριτικές τις ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες σύνθεσεις της.

Ο στόχος της είναι να γνωστοποίησει την κρητική μουσική με μια διαφορετική μορφή, πιο συμβατή για το ξένο κοινό.

Η Μαρία Μανουσάκη έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών έχει δώσει συναυλίες στο Perth concert hall στην Αυστραλία, στο Frank Sinatra School of Arts στην Νέα Υόρκη, στην τελετή λήξης των μεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Έχει ανοίξει μια συναυλία του STING στο Lincoln center New York city, έχει παίξει σε βιντεοκλίπ της διάσημης τραγουδίστριας ΑDELE, Έχει ανοίξει συναυλία των PET SHOP BOYS στο Λυκαβηττό και Εμφανίστηκε με το φημισμένο Gypsy Jazz συγκρότημα Rosenburg Trio.

Το album της “Sole Voyage” ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016. Το άλμπουμ κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz Αμπουμπά Αμερικής 2016 από το “The Akademia Music Awards”

Είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες που φύγανε από την Κρήτη για ξένους και αγνώστους τόπους το 1920 για μια καλύτερη ζωή. Στον δίσκο της συμμετέχουν παγκοσμίως φημισμένοι μουσικοι της όπως Shai Maestro piano, Πέτρο Κλαμπάνης στο μπάσο, ο Μαυρουδης Κοντάνης στο ούτι, Tamer Pirnabasi Canun, Ziv Ravitz drums.

Το καινούργιο της άλμπουμ ηχογραφήθηκε φέτος με καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018 ενώ έχει έντονα ακούσματα από την Κρήτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ