Την 6μηνη φυλάκιση αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις το 2013 στη Θεσσαλία καταγγέλλει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με 6 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν αγρότες στη Θεσσαλία που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2013. Σύμφωνα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων η απόφαση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος ενώ δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους συνάδελφούς τους.

Διαβάστε τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καταγγέλλει την καταδικαστική απόφαση συναδέλφων αγροτών από την Θεσσαλία. Το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή 6μηνης φυλάκισης στους: Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Κ. Τζέλλα, γενικό γραμματεία και Χρ. Πάσχο, μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

"Sponsored links"

Καταδικάστηκαν για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2013, και η απόφαση  εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Αντίστοιχα είχαν κληθεί, τον περασμένο Νοέμβρη, σε δίκη και αγρότες από τα Χανιά η οποία είχε αναβληθεί.

Όλα αυτά τα αγροτοδικεία που στήνονται και σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα και δείχνουν πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  των παλαιών και καινούριων  που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους από την Θεσσαλία και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today