16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Τη Δευτέρα στη Βουλή θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας» – Η ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Ημερομηνία:

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος του για την στάση της κυβέρνησης στις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και την επίθεση Πολάκη στον Στ. Κυμπουρόπουλο.

“Εκεί που τελειώνει ο Πολάκης, αρχίζει ο Τσίπρας” δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. “Δεν είναι σύμπτωση ότι και στα δύο θέματα, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι δύο: Τσίπρας και Πολάκης. Ή, καλύτερα, ένας Πρωθυπουργός κι ένας υπουργός σε ένα θλιβερό έργο για δύο ρόλους: έναν ψεύτη κι έναν που βρίζει χυδαία όσους αρνούνται να δεχτούν τα ψέματα που λέει ο πρώτος”.

“Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις ρωσικές κούκλες τις «μπάμπουσκες» που ανοίγουν η μία μετά την άλλη αποκαλύπτοντας συνέχεια νέες μεταμφιέσεις. Για να καταλήξουν τελικά στην τελευταία κούκλα που δεν ανοίγει άλλο. Που δεν είναι άλλη από τη μορφή του Παύλου του Πολάκη. Αυτόν, άλλωστε, διάλεξε -ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για να περάσει ακόμη και τις διακοπές του…” είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως “Τσίπρας ίσον Πολάκης”.

“Και τη Δευτέρα, στην Βουλή, θα φανεί ότι εκεί που τελειώνει ο Πολάκης αρχίζει ο Τσίπρας. Αλλά θα φανεί κι αν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης είναι από το ίδιο υλικό. Θα αναμετρηθούν με την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Γιατί η επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι ο καθρέφτης του μίσους που έχετε φέρει στην πολιτική. Δεν δηλώνει, απλώς, την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής και άξιο επιστήμονα. Αλλά συνιστά μία πολιτική θέση: Για τον Πολάκη -και τον καθένα που ταυτίζεται με αυτόν- ο Στέλιος δεν είναι ο αριστερός, δεξιός ή κεντρώος πολιτικός αντίπαλος”.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ανέφερε:

  • “Χωρίς άποψη για την Ευρώπη του αύριο, δεν τολμά να υπερασπιστεί ούτε καν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της. Προτιμά να συμπαραστέκεται στον Μαδούρο που τσακίζει κάτω απ’ τα τανκς πολίτες που τρέφονται πλέον με ζωοτροφές”.
  • “Η χώρα δεν αντέχει να σέρνεται άλλο με έναν ΣΥΡΙΖΑ που θα διαχειρίζεται απλά το τέλος του”.
  • “Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης. Γι’ αυτό και θα είναι κόμμα μιας χρήσης” .
  • “Μια καθαρή νίκη της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές, στις περιφερειακές κάλπες και στις δημοτικές εκλογές στους 3 μεγάλους δήμους, ένα μόνο θα σημάνει: Ότι οι Έλληνες αξίζουμε μια χώρα περήφανη. Με λιγότερους φόρους και περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Με ενότητα και με ασφάλεια για όλους. Με πραγματική ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Την ελπίδα της ευθύνης. Την ελπίδα της αξιοκρατίας. Στις 26 Μαΐου, οι πολίτες θα πουν με την ψήφο τους «ως εδώ» στην κυβέρνηση του ψέματος και της αποτυχίας. Θα αφήσουν οριστικά στο χθες αυτούς που έφεραν μιζέρια, καθήλωση και εθνική ταπείνωση”.
  • “Για να τελειώνουν τα ψέματα, μία λύση υπάρχει: Ο κ. Τσίπρας ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε. Και ας σταματήσει να δικαιώνει την παροιμία ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”.
  • “Ο πολίτης γνωρίζει πως ο κ. Τσίπρας τον φτώχυνε με 29 πρόσθετους φόρους. Είναι στη θητεία της δικής του κυβέρνησης που χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με μισθούς 330 ευρώ. Γνωρίζει ότι με τις ελίτ είναι ο ίδιος, που έκοψε το ΕΚΑΣ. Αλλά έβαλε τον Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο. Τον μόνο άνθρωπο που έχει «παππού αλλά όχι πατέρα» για τον οποίο δεν ακούω τίποτα. Και τον ενοχλεί που ζητώ Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα”.
  • “Την απάντηση ο κ. Τσίπρας θα την πάρει από τους Έλληνες. Με αυτούς θα κάνει ντιμπέιτ τώρα. Ας μην ανησυχεί. Στις εθνικές εκλογές, άλλωστε, θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να μιλήσω, σε ξεχωριστό ντιμπέιτ, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος”.

http://www.topontiki.gr/article/321475/ti-deytera-sti-voyli-tha-fanei-oti-ekei-poy-teleionei-o-polakis-arhizei-o-tsipras-i

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ