Τη διάσωση ιστορικού υδραύλακα ζητούν κάτοικοι του Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Τη διάσωση “ιστορικου υδραύλακα” στο Νιο Χωριό ζητούν με επιστολή τους κάτοικοι της περιοχης.

Σε σχετική αποστολή αναφέρουν ότι αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς και ζητούν τη λήψη ενεργειών για την αποκατάστασή του.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

"Sponsored links"

Αναλυτικά:

«Με λύπη μας, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία παρατηρήσαμε το γκρέμισμα του εναέριου υδραύλακα στον κάμπο του Νέου Χωριού από την Δημοτική Αρχή.

Ένα έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για πολλές δεκαετίες για τους ιδιοκτήτες περιουσιών στον μεγαλύτερο σε έκταση κάμπο στον Αποκόρωνα.

Ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του το οποίο για να υλοποιηθεί χρειάστηκαν πολλά χρόνια και δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα από την κοινότητα του Νέου Χωριού.

Θεωρούμε, ότι πλέον αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και ιστορίας του χωριού μας μιας και ακόμη και πριν μια εβδομάδα ήταν πλήρες λειτουργικό παρά τις μικροδιαρροές του.

Για εμάς αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τμήμα του μουσείου νερού του δυτικού Αποκόρωνα.

Δεκάδες επισκέπτες και περιπατητές που έχουν ανακαλύψει το μοναδικό κάλος του κάμπου, μπορούσαν να ξαποστάσουν, να δροσιστούν και να ξεδιψάσουν από τον συγκεκριμένο αύλακα πίνοντας το πάντα δροσερό νερό.

Η κατεδάφιση του αποτελεί ύβρης προς τους προγόνους μας οι οποίοι το κατασκεύασα και μας το παρέδωσαν λειτουργικό.

Αντιδράμε στην κατεδάφιση του πολιτιστικού αυτού μνημείου. Συγκεντρώνουμε υπογραφές διαμαρτυρίας και ζητάμε άμεσα

"Sponsored links"

1. Την άμεση στάση εργασιών από τον Δήμο Αποκορώνου

2. Τα συλλογικά όργανα της περιοχής, ΤΟΕΒ, Τοπικά Συμβούλια, Πολιτιστικοί – Περιβαλλοντικοί Σύλλογο, να αποφανθούν και να εκφράσουν άμεσα γνώμη

3. Άμεση εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του υδραύλακα ως είχε και με τα ίδια υλικά κατασκευής

Η τριμελής επιτροπή
Δημήτριος Κοκολογιάννης (τηλ 6988718973)
Απόστολος Γιαννακούλης (τηλ 6987300986)
Γεώργιος Βρυωνάκης (τηλ 6972277969)»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις