Τη χρήση 30.000 τόνων κρασιού για την παρασκευή φαρμακευτικών ειδών και αντισηπτικών, ζητά η Οργάνωση Αμπελουργών Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Υπόμνημα με τις προτάσεις της για την “διασφάλιση του εισοδήματος του παραγωγού”, την “δυνατότητα πρόβλεψης τιμής του σταφυλιού για το 2020” αλλά και την “ανάπτυξη στρατηγικής για τη βιωσιμότητα του Έλληνα αμπελουργού και οινοποιού” κατέθεσε στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Όπως είπε στο cretalive o Πρόεδρος της Οργάνωσης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, οι προτάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση περιπου 30.000 τόνων κρασιού για την παρασκευή φαρμακευτικων ειδών (όπως πχ οινόπνευμα) και αντισηπτικων, τα οποία ως επί το πλείστον εισάγονται.

Με αυτό επιχειρείται να ανακουφιστεί η αγορά και συγχρόνως να στηριχθούν οι παραγωγοί σταφίδας, επιτραπέζιου και οινοποιήσιμου σταφυλιού.
Ουσιαστικά, όπως λένε, συντάσσονται με τη σχετική γαλλική πρόταση, και ζητούν συνεργασία της χώρας μας με την Γαλλία για να προχωρήσει.

"Sponsored links"

Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών, και μέλος της Εθνικής Διαπαγγελματικης Εμπέλου και Οίνου θα βρεθεί στην Αθήνα, όπου και θα έχει επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις