17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τιμώρησαν φαντάρο – μέλος του ΠΑΜΕ επειδή μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Ημερομηνία:

Την τιμωρία φαντάρου – μέλος του ΠΑΜΕ επειδή μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρεται, “το παράπτωμα του ήταν ότι μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων”.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη την ενέργεια, ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, να τιμωρηθεί από την μονάδα του, γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Το παράπτωμα του ήταν ότι μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τον πραγματικό ρόλο των γερακιών του πολέμου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ανέδειξε τα πραγματικά αίτια που οδηγούν τους λαούς στο αιματοκύλισμα, στα βάσανα και στην προσφυγιά και δεν είναι άλλα από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Στην ίδια ομιλία που μίλησε από καρδιάς και παλικαρίσια για το καθήκον των εργατών και των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών που υπηρετούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συνόρων της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί την ίδια στιγμή που κάνει επιθεώρηση μονάδων με τη συνοδεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που κόβει από μισθούς και συντάξεις για να χρηματοδοτεί τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και αποστολές που εκτός των άλλων συνδράμουν και στην όξυνση των πολεμικών αναμετρήσεων στη Συρία και αλλού, τιμωρείται ο στρατιώτης που ανέδειξε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια. Να οργανώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ενάντια στην πολιτική που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την εκμετάλλευση και την προσφυγιά.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που τιμωρούνται φαντάροι επειδή συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Τον Απρίλη του 2016 είχαμε άλλη μία τιμωρία φαντάρου για συμμετοχή του σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...