16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι αλλάζει από την Τρίτη στην Κρήτη με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Τρίτη τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Με βάσει τα υφιστάμενα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία οι Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης έχουν χαρακτηριστεί ως “πράσινες” περιοχές (Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι) και “κίτρινες” περιοχές (Ηράκλειο) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, ενσωματώνονται πλέον στην πρώτη ζώνη επιτήρησης, ενώ οι περιοχές της χώρας που σημαίνονται με “κόκκινο” και “πορτοκαλί” χρώμα κατατάσσονται στη δεύτερη ζώνη του αυξημένου κινδύνου και επιτήρησης.

Έτσι, τα μέτρα που τίθενται πλέον σε εφαρμογή στην Κρήτη από την ερχόμενη Τρίτη είναι τα ακόλουθα:

  • Χρήση της προστατευτικής μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί
  •  Εφαρμογή τηλε-εργασίας κατά 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια
  • Όχι συναθροίσεις
  • Τήρηση αποστάσεων
  • Προσωπική υγιεινή

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, ενώ θα συνεχίζεται η λειτουργία του λιανεμπορίου,  της βιομηχανίας, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των κομμωτηρίων και των ξενοδοχείων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ