16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι απάντησε ο Μαγιορκίνης για τη σχέση του με το ιδιωτικό διαγνωστικό: «Παραιτήθηκα αμέσως όταν ανέλαβα τη θέση του εκπροσώπου»

Ημερομηνία:

«Παραιτήθηκα αμέσως όταν ανέλαβα τη θέση του εκπροσώπου» του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό είπε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Τρίτη.

Απαντώντας για τη σχέση του με το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο το οποίο πρότεινε η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής στα νοσοκομεία με σκοπό να στέλνουν τα δείγματά τους για εργαστηριακό έλεγχο του κορονοιού, είπε, ότι  «με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορονοϊό. Δεν υπήρξα επιστημονικός υπεύθυνος. Ήμουν επιστημονικός συνεργάτης» εξήγησε και «παραιτήθηκα αμέσως όταν ανέλαβα τη θέση του εκπροσώπου».

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, στην ιστοσελίδα του Ομίλου στον οποίο ανήκει το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο centra lab, υπήρχε αναφορά στον Γκίκα Μαγιορκίνη, ως επιστημονικού υπεύθυνου, η οποία ήταν αναρτημένη τις προηγούμενες μέρες αλλά μετά «εξαφανίστηκε».

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του Ομίλου έκανε λόγο για «εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (μοριακοί βιολόγοι), υπό την επιστημονική υπευθυνότητα του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Μαγιορκίνη Γκίκα». Πλέον η ιστοσελίδα αναφέρει «εξειδικευμένο προσωπικό (Μοριακοί βιολόγοι) επιμελούνται την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων».

Επίσης, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, απαντώντας στο ίδιο από κοινού ερώτημα, «στο εν λόγω εργαστήριο δίναμε και πριν δείγματα για μοριακούς ελέγχους», δικαιολογώντας τη συνεργασία, αφού όπως είπε η παραγωγική δυνατότητα τεστ της χώρας διαμορφώνεται από το άθροισμα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό αφήνει ανοικτό όμως και το ερώτημα για τον κ. Μαγιορκίνη, αφού επιεβεβαιώνει τη σχέση του, μέχρι να γίνει, εσχάτως, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ