Τι αποφάσεις πάρθηκαν στη συνάντηση του προέδρου τη ΠΕΔ Κρήτης με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Κουράκη Γιάννη και τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με πρωτοβουλία τους, που σκοπό είχε την διοχέτευση των προβληματισμών που απασχολούν τους εποχιακά εργαζόμενους- ανέργους και συνταξιούχους, αλλά και γενικά τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, έθεσαν τις δύο πτυχές, οι οποίες αναδείχτηκαν και από την διημερίδα της Ρόδου σύμφωνα με τις οποίες,

α) θα πρέπει να στηριχθούν όλοι οι εργαζόμενοι – άνεργοι που δεν έχουν ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο στήριξης και

"Sponsored links"

β) η επόμενη μέρα, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, όπως η επιδότηση ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μέχρι να ξανά πιάσουν δουλειά όλων των ανέργων για τον επόμενο χειμώνα, αλλά να στηριχθούν και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και των Δημοτικών τελών, καθώς και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Δήμων όπως (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, Παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, κοινωνικά παντοπωλεία κτλ), στηρίζοντας τους πληγέντες εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, συμφώνησε για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοικοκυριά του νησιού μας, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει μία σειρά παρεμβάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο προς τους Δήμους του νησιού μας, όσο και προς την κεντρική εξουσία και σε συνεννόηση με τα Συνδικάτα, προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, συνεχίζουν τις προσπάθειες οι οποίες φτάνουν μέχρι τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο αντιπροσωπία αυτών με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζο Παναγιώτη, θα συναντηθεί μαζί του αύριο 7/8/2020, για να του εκτεθούν τα αποτελέσματα της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ρόδο μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις