15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Τι δεν άντεξε ο Τσιόδρας και δεν τον βλέπουμε στις ενημερώσεις

Ημερομηνία:

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για μια ακόμα φορά δεν εμφανίστηκε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι δυσαρεστημένος, λένε οι πληροφορίες (ή οι εκτιμήσεις), λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ο Τσιόδρας πήρε αποστάσεις, γιατί είναι φτιαγμένος από υλικό ευαισθησίας που δεν αντέχει τη διάβρωση, τις επιθέσεις –τις υπόγειες και τις μετωπικές. Δεν αντέχει τις ειρωνείες επειδή δάκρυσε, επειδή έψαλε, επειδή μίλησε για τους ηλικιωμένους γιατί «δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Για ποιον λόγο επιστήμονας με το δικό του κύρος, τις δικές του σπουδές και το δικό του επιστημονικό ανάστημα, να δέχεται – και να ανέχεται– επιθέσεις από συναδέλφους του με ασύγκριτα λιγότερους τίτλους και να χαρακτηρίζεται από γιατρό άλλης ειδικότητας «πειθήνιο όργανο, υπάκουο στο σύστημα», ο οποίος επιλέχθηκε, μαζί με άλλους, «για να περάσουν στον κόσμο όλα αυτά», ώστε «να ελέγχουν το μυαλό μας» σε ένα «τεστ πειθαρχίας»; Γιατί πρέπει, μιλώντας, όπως έχει δηλώσει, να σκέφτεται «μήπως πει κάτι που δεν ερμηνευτεί σωστά ή που θα παρεξηγηθεί»;

Harddog

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ