Τι λέει η ΔΕΗ για την τοποθέτηση 31 μηχανών καύσης Diesel στον Αποκόρωνα – Τι απαντά ο Γ. Σταθάκης στον Δήμαρχο Αποκορώνου

Κανένα σχόλιο

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από ορισμένες πλευρές της τοπικής κοινωνίας του Αποκορώνου για τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που τοποθετήθηκαν στο υποσταθμό των Βρυσών η ΔΕΗ σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:

1. Πρόταση της προς τη ΡΑΕ, γραπτώς, ήταν ότι και για φέτος αλλά και για του χρόνου η λύση του προβλήματος επάρκειας της Κρήτης, μέχρι την κατασκευή των καλωδιακών συνδέσεων, είναι η τοποθέτηση αεροστροβίλων για τους οποίους μάλιστα δήλωσε ετοιμότητα να τους προμηθευτεί ή να τους ενοικιάσει. Η ΡΑΕ απέρριψε την πρόταση της ΔΕΗ και αποφάσισε τη λύση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

2. Η τοποθέτηση των εν λόγω ζευγών στο συγκεκριμένο σταθμό όπως και στον Αθερινόλακκο έγινε κατόπιν υποδείξεων του αρμόδιου Διαχειριστή με το σκεπτικό της δυνατότητας που υπάρχει τόσο από τεχνικής πλευράς (ύπαρξη διαθέσιμων πυλών) και δεύτερον, χώρου αλλά και ελαχιστοποίησης των οχλήσεων προς περιοίκους.

"Sponsored links"

3. Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΗ καταβάλλει κάθε προσπάθεια συμμορφούμενη προς τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών ανεξάρτητα αν υιοθετούν τις προτάσεις της ή όχι ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή λύση για το ηλεκτρικό σύστημα της Κρήτης.

Τι έλεγε το αρχικό δημοσίευμα

Να σημειώσουμε πάντως ότι το αρχικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα” έδινε μια πολύ διαφορετική εικόνα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση για τη μεταφορά των μονάδων πάρθηκε μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο οποίο προϊσταται ο κ. Σταθάκης.

Επίσης,  στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζοταν ότι στη στη ΔΕΗ θεωρούν ότι δεν υπήρχε ανάγκη για τη μεταφορά ενός τέτοιου αριθμού μονάδων στην Κρήτη ενώ αναφερόταν ότι και ο Δήμαρχος Αποκόρωνα δήλωνε αιφνιδιασμένος, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα και απαιτούσε απαντήσεις από τον Γιώργο Σταθάκη.

Τι απαντά ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης

Ο Γιώργος Σταθάκης από την πλευρά του με απάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα κατηγόρησε ευθέως τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη ότι ψεύδεται όταν ο κ. Κουκιανάκης εκφράζει την έκπληξή του “για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων” ενόψει και των βουλευτικών εκλογών.

Αναφέρει πιο αναλυτικά ο Χανιώτης Υπουργός:

“Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης και μάλιστα προεκλογικά, εκμεταλλευόμενος την άστοχη απόφαση της ΔΕΗ να μεταφέρει δεκάδες ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη στις Βρύσες Αποκορώνου, προκειμένου να ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κρήτη.

"Sponsored links"

Πρόκειται για μια επιλογή με αυξημένο κόστος λειτουργίας που επιβαρύνει δυσανάλογα το περιβάλλον σε κατοικημένη περιοχή, η οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί με την αξιοποίηση ενός αεροστροβίλου. Με άμεσες ενέργειες του υπουργείου και πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Αθήνα, μεταξύ εκπροσώπων της ΔΕΗ, της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταλήξουν σε εναλλακτική λύση.

Κάτι που γνωρίζει και επιλέγει να παραβλέπει ο κ. Κουκιανάκης, προτιμώντας να υπηρετήσει τις προεκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ αντί να ενημερώσει τους συμπολίτες μας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τόσο σημαντικά θέματα που διασφαλίζουν την ομαλότητα κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου να χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων”.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις