Τι λέει ο Γερμανικός τύπος για τους Γερμανούς που κατέβασαν την ελληνική σημαία και ανέρτησαν τη Γερμανική

Κανένα σχόλιο

Αρκετά τα δημοσιεύματα στον γερμανικό τύπο σχετικά με το περιστατικό όπου δύο 23χρονοι Γερμανοί στρατιωτικοί που βρέθηκαν στο ΝΑΤΟϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης στα πλαίσια νατοϊκής άσκησης κατέβασαν  την Ελληνική σημαία που βρίσκεται στην περιοχή του Σταυρού και στη θέση της ανέρτησαν την απαγορευμένη στη Γερμανία, Γερμανική σημαία με τον αετό.

Σε κάποια δημοσιεύματα, όπως στο noz.de και στην berliner-zeitung.de γίνεται αναφορά σε γερμανούς τουρίστες.

Όμως υπάρχουν και δημοσιεύματα, όπως στην Bild όπου υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild οι συλληφθέντες είναι δύο πεζοναύτες του Γερμανικού στρατού ηλικίας 23 ετών που βρίσκονταν στα Χανιά για μια βδομάδα για ασκήσεις με το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild ο λόγος της οργής από την ελληνική πλευρά σχετίζεται με το γεγονός ότι η Κρήτη βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή κατά τη ναζιστική περίοδο.

Φωτογραφια από parakritika.gr

Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί στρατιώτες καταδικάστηκαν από το ελληνικό δικαστήριο με 10 μήνες με αναστολή και μεταφέρθηκαν πίσω στη Γερμανία.

Οι στρατιώτες από την πλευρά τους έχουν δηλώσει ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Ανδρέας Βροντάκης δήλωσε στην Bild:

“Στο δικαστήριο, οι δύο τους είπαν ότι αυτό που έκαναν είναι απολύτως φυσιολογικό στη Γερμανία. Αν κάποιος ανέβει σε ένα βουνό, βάζει μία σημαία εκεί. Αλλά ο δικαστής δεν αποδέχτηκε αυτά που είπαν”.

Να σημειώσουμε ότι αυτό που είπαν οι δύο στρατιώτες δεν είναι ακριβής.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η συγκεκριμένη σημαία με τον αετό χρησιμοποιείται μόνο από την κυβέρνηση και τον στρατό και απαγορεύεται να αναρτείται για οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως αυτή στην οποία προέβησαν οι δύο Γερμανοί στρατιώτες.

Μάλιστα, για όποιον πολίτη προχωρά παρά την απαγόρευση στην ανάρτησή της, στη Γερμανία επιβάλλεται πρόστιμο.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις