Τι λέει ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας για την πρόταση δημιουργίας “Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου” στην πλατεία 1866 | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο (ΕΒΕΧ) και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται γύρω από την Πλατεία 1866 (οδούς Κριάρη και Κορκίδη) προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη δημιουργία “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου”, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020.

Επί του θέματος αναφέρθηκε την Τετάρτη (8/8), ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας:

“Έχουμε επιλέξει με προσοχή την πλατεία 1866, ως ιδανικό σημείο του Δήμου μας που μπορεί να υποδεχτεί αυτή τη δραστηριότητα. Έχουμε μια κεντρική πλατεία που χρειάζεται ανακατασκευή και αναβάθμιση και έχουμε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σημείο εκείνο. Τόσο ο Δήμος Χανίων όσο και οι επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό θα τύχουν της εύνοιας αυτού του προγράμματος”.

"Sponsored links"

Ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε επίσης ότι: “Στο πρόγραμμα αυτό έχω προτείνει να μπει ένα πολύ σημαντικό αρχιτεκτονικό και λειτουργικό στοιχείο που είναι τα στέγαστρα που υπήρχαν από το 1934 και το οποία δεν υπάρχουν στην πλατεία, στο σύνολό τους. Θα μπορούσαν λοιπόν να συμπληρωθούν όσα δεν υπάρχουν και να συντηρηθούν τα ήδη υπάρχοντα, ώστε η πλατεία να παρουσιάζει μια εικόνα αρχιτεκτονικής ομορφιάς”.

Ο Δήμαρχος Χανίων τέλος, αναφέρθηκε και στο χρόνο που μπορεί να είναι έτοιμο αυτό το εγχείρημα:

“Εργαζόμαστε από κοινού με το ΕΒΕΧ, για να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τους επαγγελματίες γιατί είναι απαραίτητο και να “τρέξουν” οι υπηρεσίες του Δήμου Χανίων αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η πρόταση πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη, αν δεν υπάρξει κάποια παράταση. Εμείς θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τότε. Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σε δύο χρόνια από τώρα μπορούμε να πούμε ότι θα είναι ανακατασκευασμένη η πλατεία και ότι παράλληλα θα έχουν γίνει οι παράλληλες εργασίες”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις