22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τι πραγματικά ισχύει με τα self rapid-tests που θα χρησιμοποιούμε από σήμερα

Ημερομηνία:

Τελικώς, τα τεστ που παραλήφθηκαν χθες στα Χανιά είναι self test ή rapid test. Μάλλον, είναι και τα δύο.

Όπως αναφέραμε και σε σχετικό μας σχολιασμό χθες, η διαδικασία για την πραγματοποίηση των self test είναι ουσιαστικά η ίδια όπως αυτή που ακολουθείται κατά τη διεξαγωγή των rapid test, μόνο που τώρα καλείται ο  πολίτης να την κάνει μόνος του.

Διερωτηθήκαμε επίσης αν τελικά τα τεστ είναι self test ή rapid test αφού στην κούτα γράφεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για rapid test.

 Συσκευασία από την αποθήκη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων που εμπεριέχει 25 τεστ. Όπως γράφει με μεγάλα γράμματα πρόκειται για rapid test.

Με μία έρευνα που κάναμε σήμερα διαπιστώσαμε ότι είναι μεν rapid test, τα οποία όμως αποτελούν εξέλιξη αυτών που χρησιμοποιεί ο ΕΟΔΥ ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται ατομικά και από τους πολίτες.

Στο κλασικό rapid τεστ της Roche το δείγμα συλλέγεται από το νασοφάρυγγα, δημιουργώντας μια αρκετά δυσάρεστη αίσθηση που κάνει αναγκαστική την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία.

Στο rapid τεστ το οποίος θα διατίθεται, αυτό δεν είναι αναγκαίο. Αντιθέτως, το δείγμα συλλέγεται από το μπροστινό τμήμα της μύτης κάνοντας έτσι τη συλλογή του δείγματος που είναι και το κρίσιμο στοιχείο για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας πολύ πιο εύκολη.

Η Γερμανική Υπηρεσία Υγείας έδωσε την έγκρισή της ώστε οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τεστ μόνοι τους από την άνεση του σπιτιού τους, οπότε αποτελεί self test.

Χαρακτηριστικό ειναι επίσης ότι σε έρευνα που έγινε και η οποία δημοσιεύτηκε στο European Respiratory Journal, ότι το συγκεκριμένο τεστ είναι εξίσου αποτελεσματικό με αυτό στο οποίο είναι αναγκαία η παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού.

Πάντως, σημειώνουμε ότι και σε βιντεο για την παρουσίαση του προϊόντος, η εταιρεία τονίζει ότι ιδανικά η διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιείται παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κι εδώ παρουσίαση χρησιμοποίησής του σε σπίτι δίχως την ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού:

Παρουσίαση ΝHS στην Αγγλία παρόμοιας μορφής διαγνωστικού τεστ:

"google ad"

Δείτε κι εδώ βίντεο του rapid test στο οποίο η συλλογή γίνεται από τον νασοφάρυγγα και το οποιο ειναι αυτό που χρησιμοποιείται στα rapid test του ΕΟΔΥ:

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ