Επιστολή: Τι πραγματικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από το Γηροκομείο

Κανένα σχόλιο

Του Ευτύχη Μανωλακάκη *

Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, θα ήθελα να πω κάποιες σκέψεις σχετικά με το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί τελευταία με την μελέτη επέκτασης του Γηροκομείου.

Ένα σκάνδαλο που γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, υπάρχουν τάξεις όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων λιανεμπορίου κ.α. που βρίσκονται σε οικονομική απόγνωση.

"Sponsored links"

Σαφώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για την μελέτη Προκοπάκη γιατί δεν υλοποιήθηκε όταν έπρεπε. Οι παρατάξεις της χρεωκοπημένης μεταπολίτευσης έχουν κάνει τόσο εγκληματικά λάθη, σφάλματα και παραλείψεις που δεν ξέρει κανείς από πού να αρχίσει και από πού να τελειώσει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μια μελέτη 15 ετών πλέον, δεν μπορεί να προσαρμοστεί και επικαιροποιηθεί στα νέα όπως λέγεται ‘’νομικά’’ δεδομένα, μέσα από τις υπηρεσίες δήμου, περιφέρειας και Ο.Α.Κ., και πρέπει να δοθούν έτσι απλά τόσα χρήματα εις βάρος των δημοτών.

Κύριοι προσωρινοί ένοικοι της οδού Κυδωνίας, χουβαρταλίκια θα κάνετε με τα δικά σας λεφτά και όχι με τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του Δήμου.

Μου κάνει εντύπωση η ‘’αριστερή αντιπολίτευση‘’ Σαρρή που την προηγούμενη δημοτική περίοδο συστηματικά έβγαλε τόσο δηλητήριο για τον προηγούμενο πρόεδρο του ιδρύματος, ένα άμεμπτο άνθρωπο όπου ούτε οικονομικά, πολιτικά συμφέροντα είχε αφού δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος. Και τώρα η εν λόγο παράταξη σιωπά. Τελικά ξεκαθαρίστε είστε αντιπολίτευση η κρυφή συμπολίτευση της νεοφιλελεύθερης δημοτικής αρχής.

Οφείλει δημόσια να ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή εάν προορίζει και σε ποια ιδιωτικά τεχνικά γραφεία την νέα μελέτη επέκτασης του δημοτικού γηροκομείου Χανίων.

Όντας επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας, κυρίως όμως ως επιχειρηματίας και ενεργός πολίτης, δεν γίνεται να μην ασκήσω κριτική στην δημοτική αρχή που επί 1,5 χρόνο δεν έχει δρομολογήσει τίποτα και εκτελεί προγραμματισμένα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Το νέο όραμα που προεκλογικά ευαγγελίζονταν και ανέβαζαν ψηλά τον πήχη για την πόλη μας οι σημερινοί προσωρινοί ένοικοι της οδού Κυδωνίας, φαίνεται πως είναι στείρο χωρίς σχεδιασμό και το αποτέλεσμα φαίνεται δυσοίωνο για τον δήμο μας αφού προδιαγράφονται αλλά τέσσερα χαμένα χρόνια. Το αποτέλεσμα προδιαγράφεται βέβαιο γιατί όπως λέει και ο λαός ο βασιλιάς είναι γυμνός αφού αρκείτε μονάχα σε επικοινωνιακή προβολή και μόνο. Σε κάθε περίπτωση το θέμα του Γηροκομείου είναι μείζονος σημασίας, χρειάζεται διαφάνεια και δημόσιες απαντήσεις στους συνδημότες μας που περιμένουν επιτέλους κάτι να αλλάξει στα Χανιά μας.

* Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων

Πρώην μελος Δ.Σ. Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

 

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις