19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τι συμβαίνει στα Χανιά; 6,5% των μαθητών έχει Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής πανελλαδικά, 15% στα Χανιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ανησυχητικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε στα Χανιά το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Ελλειμματική Διαταραχή και Υπερκινητικότητα. Στα Χανιά το ποσοστό των μαθητών που πάσχει από ΔΕΠΥ είναι περίπου 15% και το ποσοστό των ανηλίκων πανελλαδικά κυμαίνεται στο 6,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, είτε υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στο νομό μας, είτε γίνεται υπερδιάγνωση.

Να σημειωθεί ότι η διαταραχή αυτή συνοδεύει το άτομο σε όλη του τη ζωή.

Σας είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε μία ομιλία σε διάρκεια μεγαλύτερη των μερικών λεπτών; Να οργανώσετε τις υποχρεώσεις σας και γενικότερα τη ζωή σας;

Το 6,5 του πληθυσμού στη χώρα μας βάσει μελετών πάσχει από Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής και Υπερκινητικότητας, τη στιγμή που τα παγκόσμια ποσοστά κυμαίνονται από 5% έως 7%. Τα στατιστικά στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν το πρωί στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε στη συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων ΔΕΠΥ.

Ανησυχητικό στοιχείο για τα Χανιά, το οποίο παρουσιάστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, είναι ότι το ποσοστό των μαθητών με ΔΕΠΥ κυμαίνεται έως και 15%.

Η Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής και Υπερκινητικότητας, δεν αποκτιέται, γεννιέσαι με αυτήν μας υπογράμμισε η πρόεδρος και είναι κληρονομική σε ποσοστό 80%. Ένας από τους δύο γονείς την έχει ή κάποιος άλλος συγγενής.

Οι τόποι αντιμετώπισης αφορούν στον τρόπο οργάνωσης της ζωής του ατόμου. Κάθε ολοκληρωμένος στόχος είναι και μια επιτυχία.

neatv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ