Τι φανέρωσε η μάχη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για Αρναουτάκη και η επένδυση στην Τριόπετρα

Κανένα σχόλιο

Τελικώς ο νυν Περιφερειάρχης Κρήτης θα είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές. Όμως, μέχρι τελευταίας στιγμής όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά, με τη Νέα Δημοκρατία να πιέζει κι αυτή από την πλευρά της. Ποιος άλλωστε ξεχνά τη ρήση της Ντόρας Μπακογιαννάκη για τον “Περιφερειάρχη της καρδιάς μας”;

Όμως, ο Σταύρος Αρναουτάκης επέλεξε να κτίσει την “εθνική Κρήτης” του με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όμως φανερώνει κάτι η μάχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τον Αρναουτάκη είναι το παρακάτω πολύ ουσιώδες:

"Sponsored links"

Οι πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε σχέση με την Περιφέρεια Κρήτης μικρές διαφορές έχουν γι’ αυτό και έδωσαν μάχη για τον ίδιο υποψήφιο.

Χαρακτηριστική είναι και η είδηση που δημοσιεύσαμε χθες σχετικά με μεγάλη τουριστική επένδυση που θα γίνει στην παρθένας ομορφιάς Τριόπετρα, στο νότιο Ρέθυμνο.

Ο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στην επένδυση, τους συνεχάρη που επενδύουν στο νησί, ενώ τόνισε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε όλες τις επενδύσεις “που αναβαθμίζουν την ποιότητα του τουρισμού, ενισχύουν την Κρήτη, την οικονομία της και δίνουν νέες θέσεις εργασίας”.

Άραγε, αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τουρισμό; Και αν είναι, σε τι διαφέρουν από αυτές της Νέας Δημοκρατίας;

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν είμαστε ενάντια στις επενδύσεις. Όμως θεωρούμε ότι δεν είναι πολιτική η μετατροπή κάθε γωνιάς της Κρήτης σε πεδίο ανάπτυξης μαζικού τουρισμού. Για να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Κρήτης χρειάζεται μία ποικιλία μορφών. Και σίγουρα, στο νότο μπορεί να εφαρμοστεί ένα διαφορετικό μοντέλο σε σχέση με αυτό που επικρατεί στο Βορρά, με έμφαση στον αγροτουρισμό, στις μικρές μονάδες που δεν αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον, στην ποιότητα και στην ανάδειξη της ομορφιάς.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις