20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης τίμησε σε ειδική εκδήλωση στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ

Ημερομηνία:

Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τίμησε για την στήριξη τους στην Αρμενική κοινότητα, ο Πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ ο οποίος επισκέπτεται επίσημα το νησί μας. Η τιμητική εκδήλωση έγινε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο παρουσία του Προέδρου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αρμενικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αντώνη Μπεναρδή, του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Μεθόδιου Βερνιδάκη, κληρικών και εκπροσώπων της Αρμενικής παροικίας στη Κρήτη.

Ο Πατριάρχης Αρμενίων κ. Καρεκίν πρόσφερε στον Περιφερειάρχη ένα Σταυρό ενώ προσκάλεσε τον ίδιο και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης να επισκεφθούν την Αρμενία, τονίζοντας τους θρησκευτικούς, ιστορικούς, παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν την Αρμενία με την Ελλάδα και την Εκκλησία Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον Πατριάρχη Απάντων Αρμενίων κ. Καρεκίν για την ιστορική επίσκεψη του στην Κρήτη αλλά και για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στους θρησκευτικούς και ιστορικούς δεσμούς που έχουν οι Κρήτες εδώ και αιώνες με την Αρμενική Κοινότητα, τονίζοντας ότι Εκκλησία Κρήτης, Κλήρος και λαός υπηρετούν πιστά τις αρχές και τις αξίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης πρόσφερε στον κ. Καρεκίν το μουσικό λεύκωμα «Μίλιε μου Κρήτη από τα παλιά», το φωτογραφικό λεύκωμα «ΚΡΗΤΗ» και μια γκραβούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Αρμενίων επισκέπτεται την Κρήτη για τις

λαμπρές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η παροικία  του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και  την Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή την συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος»  στην περιοχή Καμαράκι  του Ηρακλείου που θεωρείται η παλαιότερη εκκλησία που σώζεται στην Ευρώπη.

Επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης τίμησε με τιμητική πλακέτα για τα 350 χρόνια από την ίδρυση της Αρμενικής Εκκλησίας στην Κρήτη, η εκπρόσωπος της Αρμενικής παροικίας στο νησί Σάντι Αβεδισιάν.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ