Τοπική αυτοδιοίκηση και Ξαστεριά για Ανατροπή στην Κρήτη (με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Μιχάλη Κριτσωτάκη)

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα *

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θύμα της κατάργησης της δημοκρατίας στην Ελλάδα των μνημονίων. Τόσο θεσμικά, όσο και οικονομικά,

Ο αντίκτυπος αυτής της κατάστασης εμφανίζεται με την μείωση του κοινωνικού κράτους και την φτωχοποίηση των λαϊκών τάξεων που βλέπουν να ανατρέπεται το οικοδόμημα της ζωής τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και να αυξηθούν τα κέρδη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

"Sponsored links"

Σε αυτό το πλαίσιο η κίνηση μας αποτελεί μια εστία αντίστασης στον μνημονικό ζόφο που εξακολουθεί να υφίσταται και μάλιστα κάτω από καθεστώς διαρκούς επιτήρησης.

Θα χρειαστεί πολύς αγώνας για την ανατροπή και το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός με τα κινήματα και τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, Γνωρίζουμε ακόμα ότι το πνεύμα της ρήξης και ανατροπής με το σύστημα πρέπει να περάσει στα λαϊκά στρώματα. Για να ξαναπιάσουμε το νήμα από κει που μας σταμάτησαν. Γιατί ΤΟ ΟΧΙ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ

* δικηγόρος Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις