Τουρκία: «Καθυστερεί για λόγους εθνικής ασφαλείας» ο διορισμός του κομμουνιστή δημάρχου

Κανένα σχόλιο

Στον «αέρα» βρίσκεται τυπικά ο διορισμός του πρώτου κομμουνιστή δημάρχου στην Τουρκία. Ο υποψήφιος του ΤΚΡ Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου ο οποίος ξεκάθαρα κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην κοινότητα Ντερσίμ δεν έλαβε, όπως προβλέπεται, τη βεβαίωση που του «ανοίγει το δρόμο» για το δημαρχείο καθώς η τοπική εκλογική επιτροπή (φανταζόμαστε όχι με δική της πρωτοβουλία) έκρινε ότι δεν μπορεί να το πράξει «για λόγους εθνικής ασφαλείας που δεν μπορούν να εξηγηθούν».

Ο Ματσόγλου και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αντέδρασαν με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και διαμαρτυρίες, όπως και το ΤΚΡ, καθώς η στάση της εκλογικής επιτροπής αποτελεί προκλητική παραβίαση του εκλογικού αποτελέσματος και του συντάγματος. «Αναιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» υπογραμμίστηκε σε μια σειρά από λαϊκές διαμαρτυρίες που δεν περιορίστηκαν στο Ντερσίμ. Μετά από αυτό, η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι, εντός των ημερών, θα προχωρήσει τη διαδικασία χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σχετική επίσημη ενημέρωση για το αν όντως το έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματσόγλου, ο οποίος έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τη δράση του ως δήμαρχος της μικρότερης κοινότητας Όβατσικ κυρίως χάρη στο συνεργατικό αγροτικό μοντέλο που προωθεί και τη φορολογική και οικονομική διαφάνεια, κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στην πόλη Ντερσίμ στις 31 Μαρτίου με 32,37% και έγινε, έτσι, ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία.

"Sponsored links"

toperiodiko.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις