Τουρκία: «Όχι» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο αίτημα να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Κανένα σχόλιο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέτασε το αίτημα της ΜΚΟ και απέρριψε το αίτημα για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί.

Ειδικότερα, το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε πως η υπόθεση δεν πρέπει να πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο και η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο.

Η προσφυγή για τη μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έγινε  το 2015, από την τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Προστασία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος».

"Sponsored links"

Η οργάνωση είχε προσφύγει και στην πρωθυπουργία το 2004 ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις έτσι ώστε η Αγία Σοφία να μετατραπεί σε τέμενος. Ωστόσο τότε δεν είχε λάβει απάντηση.

Το 2005, η ίδια οργάνωση, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είχε απορρίψει το αίτημά της και δέκα χρόνια αργότερα, το 2015 ακολούθησε η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με την αναφορά ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις