Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, «σήμερα το πρωί, υπήρξε κινητικότητα  στο πλοίο Oruc Reis, που είναι αγκυροβολημένο στην Αττάλεια. Το πλοίο, στο οποίο ξεφορτώθηκε με τη βοήθεια γερανού κάποιο φορτίο, αναμένεται να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο».

«Το Oruc Reis, το οποίο θα πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, προετοιμάζεται για τη νέα του θέση. Το Oruc Reis, το οποίο είχε προηγουμένως διεξάγει σεισμικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και το Μαρμαρά, έπειτα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο. Το ερευνητικό πλοίο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην αποβάθρα έξω από το λιμάνι της Αττάλειας, αναμένεται να ξεκινήσει νέες σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Γερανός ξεφόρτωσε τις πρωινές ώρες σήμερα φορτίο στο πλοίο Oruc Reis.

55 άτομα απασχολούνται στο Ορούτς Ρέις, το οποίο έχει μήκος 86 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το σεισμικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις θα αναζητήσει πολύτιμα στοιχεία στον πυθμένα της θάλασσας, ειδικά στα νότια του Καστελόριζου στη Μεσόγειο προκειμένου να συμβάλλει έπειτα στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου», καταλήγει το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open το τελευταίο 24ωρο επικρατεί ησυχία στην περιοχή του Καστελορίζου, καθώς έχει απομακρυνθεί η πλειοψηφία των σκαφών τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Ωστόσο σχετικά με την περίπτωση του Oruc Reis, το πεντάγωνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

reader.gr με πληροφορίες από Sigmalive.com