14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τουρκικό δημοσίευμα: Έλληνες αστυνομικοί έγδυσαν και βασάνισαν με μπαταρίες, μετανάστες – Εκπρόσωπος αστυνομίας: “Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά”

Ημερομηνία:

Ένα δημοσίευμα το οποίο εάν ισχύει προκαλεί αποτροπιασμό, έχει σαν πρώτο της θέμα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, αλλά και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Edirne Haberleri.

Όπως αναφέρει η ελληνική ιστοσελίδα e-evros, ο συντάκτης ισχυρίζεται πως πρόκειται για μια ομάδα μεταναστών από την Υεμένη και την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το άρθρο, Έλληνες αστυνομικοί στον Έβρο συνέλαβαν τους μετανάστες, τους έγδυσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια χρησιμοποιώντας μέχρι και μπαταρίες, και λίγο αργότερα τους άφησαν να γυρίσουν πίσω με τα πόδια στην Αδριανούπολη.

Τους μετανάστες εντόπισαν κάτοικοι χωριού στην Αδριανούπολη, που τους μετέφεραν σε ένα καφενείο, και αφού τους έδωσαν ρούχα, τους παρείχαν νερό και φαγητό από τα σπίτια τους.

Αργότερα οι κάτοικοι παρέδωσαν τους μετανάστες στην Αστυνομία, ενώ ο συντάκτης επικαλείται τις μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών και των κατοίκων που τους εντόπισαν και τους περιέθαλψαν.

Άγνοια δηλώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης για το συμβάν, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής Ελλήνων αστυνομικών στον Έβρο: «δεν θα πιστέψουμε τι λένε οι Τούρκοι, μπορούν να το διαχειρίζονται όπως θέλουν. Δεν γνωρίζουμε κάτι, και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν υιοθετούνται από τους Έλληνες Αστυνομικούς σε καμία περίπτωση».

Ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς δηλώνει ότι: «αποκλείεται να έχει γίνει κάτι τέτοιο από αστυνομικούς στον Έβρο. Πρόκειται για τουρκική προπαγάνδα. Δεν το γνωρίζω, αλλά λέω με σιγουριά ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης χαρακτηρίζει το περιστατικό “στημένο”, επισημαίνοντας πως “Έλληνες αστυνομικοί ποτέ δεν τα κάνουν αυτά, το λέω κατηγορηματικά”.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό, που αφήνει σοβαρές αιχμές προς την Ελλάδα αλλά και αμφιβολίες για τον τρόπο που η Τουρκία διαχειρίζεται το μεταναστευτικό που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον Έβρο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...