13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Του Νοέμβρη είναι εντολή έξω οι Βάσεις και οι Αμερικανοί”: Ψήφισμα Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για τη “Μέδουσα 9”

Ημερομηνία:

Με ψήφισμά του ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης δηλώνει τη στήριξή του στον χανιώτικο λαό στον αγώνα του ενάντια στις αμερικανονατοικές βάσεις και καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις που “κάνουν το μέρος στο όποιο ζούμε και οι ίδιοι οι φοιτητές ένα τεράστιο νατοϊκό στρατόπεδο”.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μετά τους Αυγουστιάτικους κρότους από τις βολές του Π.Β.Κ. και τις υπερπτήσεις των F16 πάνω από την πόλη, ήρθε η ώρα για τις υπερπτήσεις των πολεμικών ελικοπτέρων πάνω από τα κεφάλια μας στο πλαίσιο της ελληνοκυπροαυγιπτιακής άσκησης Μέδουσα.

Στο ίδιο πλαίσιο έχει γεμίσει ο κόλπος της Σούδας πολεμικά πλοία και ολάκερη η περιοχή γύρω από τον κόλπο είναι το επίκεντρο της άσκησης. Ο τόπος μας μετατρέπεται σε πεδίο βολής φτηνό χάριν της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υπηρέτησης στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των τυχοδιωκτικών φιλοδοξιών της ντόπιας άρχουσας τάξης, που συμβάλει μ’ αυτόν τον τρόπο στην όξυνση του επικίνδυνου αντιδραστικού ανταγωνισμού με την Τουρκική άρχουσα τάξη.

Οι συμμαχίες με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου μπλέκουν τη χώρα μας στη διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου στη Μέση Ανατολή που συντηρεί χρόνια τώρα ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ –Ρωσίας που καταστρέφοντας χώρες πυκνώνουν τα καραβάνια των προσφύγων και υπονομεύουν το μέλλον των λαών ολάκερης της γύρω περιοχής.

Ο λαός και μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την μετατροπή όλης της χώρας σε νατοϊκό στρατόπεδο για να μακελεύονται οι λαοί της περιοχής. Αντίθετα μπαίνουμε σε σοβαρούς πολεμικούς κινδύνους και γινόμαστε στόχος επιθέσεων.

Ο λαός μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά δε πρέπει να δεχτούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους .Σύμμαχοί μας δεν είναι οι Αμερικάνοι μας αλλά οι γείτονες λαοί που όπως και εμείς θέλουμε την ειρήνη.

Από κάθε άποψη είναι ανάγκη ν’ αντισταθούμε στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και στη μετατροπή της σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών, και τιμώντας αγωνιστικά τη μνήμη του Πολυτεχνείου σε λίγες μέρες, να θυμηθούμε : ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης στέκεται δίπλα στον χανιώτικο λαό στον αγώνα του ενάντια στις αμερικανονατοικές βάσεις και καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις κάνουν το μέρος στο όποιο ζούμε και οι ίδιοι οι φοιτητές ένα τεράστιο νατοϊκό στρατόπεδο.

Το παρόν να σταλεί σαν ανακοίνωση τύπου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς δημοσίευση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...