17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τούμπα στην κωλοτούμπα: Κανένα θέμα εμπιστοσύνης, μόνη διαφορά οι Πρέσπες, λέει τώρα ο Καμμένος

Ημερομηνία:

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε προ ολίγου ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, προκαλώντας, ωστόσο, νέα ερωτηματικά σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του.

Συγκεκριμένα, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επικρατεί σύγχυση στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Δεν πέρασε η πρόταση για αποχώρηση υπουργών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός άμυνας ζήτησε εξουσιοδότηση για να αποσύρει τα στελέχει του κόμματος από την κυβέρνηση, ωστόσο συνάντησε την άρνηση των στελεχών του.

Οι βουλευτές Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, την αρνήθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

Με την πρόταση του Πάνου Καμμένου συμφώνησαν μόνο οι δύο βουλευτές: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.

Ο ίδιος διέκοψε τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους προανήγγειλε νέα αναβολή στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR, καθώς και στο κρίσιμο ραντεβού με τον πρωθυπουργό.

«Αν δεν έχουμε εικόνα από τα Σκόπια δεν θα γίνει τίποτα, ούτε η συνάντηση με τον Τσίπρα, ούτε η συνέντευξη στο Star. Μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που γράφονται», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας τις προηγούμενες μέρες (και μήνες) έχει υποπέσει σε συνεχείς παλινωδίες και μπρος – πίσω, ενώ τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται και ένα θρίλερ που αφορά στελέχη του κόμματος, τα οποία εμφανίζονταν έτοιμα να τον εγκαταλείψουν και να προσχωρήσουν σε άλλα κόμματα.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ