Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο «lenta», ο επικεφαλής του Οργανισμού Ευρασιατικών κυβερνήσεων, Χασάν Τσενγκίζ: «η Τουρκία σύντομα μπορεί ν’ αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ και η συμμαχία ίσως είναι καλό να λέει ότι έχει καταρρεύσει».

«Τα χρονικά περιθώρια για το ΝΑΤΟ έχουν λήξει, είναι εγκεφαλικά νεκρό. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από δηλώσεις του Μακρόν και της Μέρκελ πριν από ένα χρόνο. Σύντομα το ΝΑΤΟ θα καταρρεύσει, δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια μεταξύ των συμμάχων τους», προσέθεσε ο Τζενγκίζ.

Επιπλέον προέβλεψε ότι η καταστροφή του ΝΑΤΟ θα συμβεί εντός των 2-3 επόμενων χρόνων και θα δημιουργηθεί μία νέα στρατηγική συμμαχική από τη Ρωσία, η οποία θα περιλαμβάνει και την Τουρκία και ότι η πρόωρη αποχώρηση της Άγκυρας από τη συμμαχία θα σημάνει την κατάρρευση της.

Πέρσι τον Νοέμβριο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είπε ότι το ΝΑΤΟ βιώνει τον «εγκεφαλικό του θάνατο». Κατά τη γνώμη του ΗΠΑ απομακρύνονται από την Ευρώπη, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι είναι ώρα για την Ευρώπη να ξυπνήσει και ν’ αρχίσει να οικοδομεί τη δύναμη της και τώρα βρίσκεται «στην όχθη μίας αβύσσου».

reader.gr