Κέντρο Αγάπης- Φιλική Φωλιά: Το έργο ζωής του επαναστάτη Σφακιανού Παπά Γεώργιου Πυρουνάκη

Κανένα σχόλιο

Επιστολή λάβαμε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας – Φιλική Φωλιά κ. Χαράλαμπο Πυρουνάκη σχετικά με το μεγάλο αφιέρωμα της εφημερίδας μας στη ζωή και τη δράση του επαναστάτη Σφακιανού παπά Γεώργιου Πυρουνάκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, το Κέντρο αποτελεί έργο ζωής του επαναστάτη παπά και παραμένει ο μοναδικός φορέας που παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες του Θριάσιου Πεδίου.

Διαβάστε τι αναφέρεται αναλυτικά:

"Sponsored links"

Μεγάλη συγκίνηση μας προκάλεσε το αφιέρωμα της εφημερίδας σας στον πατέρα Πυρουνάκη της 9ης Φεβρουαρίου 2019. Μαζί με τις ευχαριστίες μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ένα ακόμη έργο ζωής του επαναστάτη Παπά είναι και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας-Φιλική Φωλιά.

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1964 από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη. Την εποχή εκείνη η περιοχή παρουσίαζε το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής εγκληματικότητας στην Ελλάδα με υποβαθμισμένες συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης. Από την ίδρυσή του έως και σήμερα, παραμένει ο μοναδικός Φορέας που παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά και οικογένειες στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου.

Μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει πάνω από 15.000 παιδιά και αυτή τη στιγμή συνεχίζει να υποστηρίζει καθημερινά περίπου 200 παιδιά και 220 οικογένειες.

Την τελευταία 5ετία ο Φορέας μας, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων της ευρύτερης περιοχής:

 158.000 ατομικά γεύματα έχουν παρασχεθεί σε παιδιά,

 772 παιδιά έχουν συμμετάσχει στις εκπαιδευτικές δράσεις του (κάποια περισσότερο από 1 έτος),

 702 οικογένειες (με περίπου 2.808 μέλη) έχουν υποστηριχθεί, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του,

 429 άτομα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια (ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, Erasmus+ κ.ά.),

 985 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε παιδαγωγικές δράσεις στη βιβλιοθήκη του,

"Sponsored links"

 34 ζευγάρια ηλικιωμένων έχουν υποστηριχθεί, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας, να σας υποδεχτούμε στο χώρο μας και να σας ξεναγήσουμε στις δράσεις μας και τα προγράμματά μας.

Δείτε τη σελίδα του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας πατώντας ΕΔΩ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις