15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το ανάπηρο πρόβατο από την Κρήτη που το λένε “Γιαννούλα” ονειρεύεται τη φάρμα στην Αγγλία

Ημερομηνία:

ια καλύτερη ζωή σε φάρμα της Αγγλίας και όχι σ’ ένα διαμέρισμα όπου ζει τώρα με τους ανθρώπους που την έσωσαν πριν ένα χρόνο όταν την είδαν παράλυτη να σέρνεται στον χιονισμένο Ψηλορείτη, περιμένει τη Γιαννούλα, το αρνάκι που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι και επιβίωσε χάρη στις φροντίδες της γυμνάστριας Νίκης Μανωλάκη και του καθηγητή Πληροφορικής Ανδρέα Γεωργόπουλου.

Το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το πώς θα πάει εκεί.

Η “Π” είχε παρουσιάσει την ιστορία της Γιαννούλας, που την τάιζαν με το μπιμπερό για να μεγαλώσει
Η “Π” είχε παρουσιάσει την ιστορία της Γιαννούλας, που την τάιζαν με το μπιμπερό για να μεγαλώσει

“Κάνουμε τα πάντα να βρεθεί λύση”

Οι αεροπορικές εταιρείες μέχρι τώρα αρνούνται τη μεταφορά του και οι άνθρωποι που το φροντίζουν συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βρεθεί άμεσα λύση. Η Νίκη Μανωλάκη, η οποία είχε μιλήσει στην “Π” για τη ζωή τους με τη Γιαννούλα, μας είπε: “Μετά από πολύ ψάξιμο καταλήξαμε σε μια φάρμα στο Κεντ της Αγγλίας, το “Retreat Animal Rescue Farm Sanctuary”. Εκεί ζουν ζώα φάρμας τα οποία ασφαλώς δεν οδηγούνται για κατανάλωση και οι άνθρωποι του κτήματος περιμένουν με χαρά και το δικό μας αρνάκι.

Ωστόσο, μέχρι τώρα ό,τι προσπάθειες κάναμε έπεσαν στο κενό. Ένα ταξίδι σαν κι αυτό θα ήταν πανεύκολο να οργανωθεί για έναν σκύλο, αλλά για ένα ζωντανό αρνί που δεν πηγαίνει για σφαγή έιναι σχεδόν απαγορευτικό.

 

Η φάρμα που περιμένει την Γιαννούλα στο Κεντ της Αγγλίας
Η φάρμα που την περιμένει στο Κεντ της Αγγλίας

Η ίδια εξήγησε:

“Ενώ επιτρέπεται νομοθετικά να ταξιδέψει με αεροπλάνο, οι κρούσεις έως τώρα σε αεροπορικές είχαν αρνητική απάντηση. Επίσης η προσπάθεια να μεταφερθεί οδικώς και δωρεάν από εξειδικευμένη μεταφορική εταιρεία που συνοδεύει άλογα στο εξωτερικό απέβη κι αυτή άκαρπη, καθώς η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτρέπει μόνο σε αδειοδοτημένα οχήματα για πρόβατα να κάνουν αυτή τη μεταφορά.

Ζητήσαμε μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου να γίνει εξαίρεση μόνο για την περίπτωσή της ως ειδική και ούτε αυτό έγινε δεκτό.  Επιπλέον η μεταφορά του με ιδιωτικό αυτοκίνητο απαγορεύεται δια ροπάλου. Δεν σταματάμε τις προσπάθειες, το αρνάκι δεν μπορεί να συνεχίσει να μένει στο διαμέρισμα”.

 

φάρμα
Πολλά ζώα μεγαλώνουν εκεί

Ένα αρνάκι  σε διαμέρισμα

Οταν ήταν μικρή, η Γιαννούλα τρεφόταν με γάλα από το μπιμπερό. Τώρα της αγοράζουν τριφύλλι και μίγμα τροφής για πρόβατα. Εξακολουθούν να της φορούν πάνες γιατί λόγω της παραλυσίας της συνεχίζει να λερώνεται και χρειάζεται καθημερινά μπάνιο και επάλειψη με ειδική αλοιφή για να μην κάνει κατακλύσεις λόγω της ακινησίας.

Η Νίκη αναφέρει: “Το αρνάκι μας παίζει με τα σκυλιά μας και εμάς μας ακολουθεί παντού γιατί μας θεωρεί… κοπάδι του.Κοιμάται σ’ ένα σκυλίσιο κρεβατάκι και το ζευγάρι που τη φροντίζει τής έχει αγοράσει μέχρι σήμερα 3 αναπηρικά καροτσάκια, αφού το ζώο μεγαλώνει και πρέπει κάθε φορά να προσαρμόζονται στον όγκο του.

Οσο μπορούμε το βγάζουμε έξω αλλά κι εμείς εργαζόμαστε και επιπλέον δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, γιατί δεν έχουμε πού να το αφήσουμε. Δεν είναι σκύλος να το δώσουμε για λίγες μέρες σ’ έναν φίλο μας.

"google ad"

Είναι ένα αρνί που ζει σ’ ένα διαμέρισμα στον Πόρο, ενώ θα μπορούσε να ζει με άλλα ζώα μια πολύ καλή ζωή στη φάρμα της Αγγλίας.

Ελπίζω να βρούμε μια αεροπορική εταιρεία να τη μεταφέρει εκεί. Ασφαλώς θα πληρώσουμε και εγώ θα τη συνοδεύσω μέχρι εκεί. Περιμένουμε να ακούσουμε το “ναι” και είμαστε έτοιμοι να φύγουμε!”.

patris.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ