21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί το πρόγραμμα της 8ης Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Χερσόνησο που εφόσον δε ματαιωθεί θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1 και 3 Νοεμβρίου.

Προκαλεί εντύπωση ότι στη Συνέλευση ομιλίες θα δώσουν εκπρόσωποι Ιδρυμάτων όλων των πολιτικών δυνάμεων της Γερμανίας, μεταξύ αυτών και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ που συνδέεται με το κόμμα της Αριστεράς και του Ιδρύματος Heinrich-Böll που συνδέεται με το κόμμα των Οικολόγων.

Στη συνέλευση είναι πιθανό να συμμετάσχει και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Άλλωστε, η κ. Μέρκελ έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη αφού και το 2013 είχε προαναγγείλει ότι η επόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση θα πραγματοποιούνταν στο Ηράκλειο με τα εξής λόγια:

Στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, εκεί όπου άνθισε ο αρχαιότερος πολιτισμός, ο Μινωικός. Εκεί όπου γεννήθηκε ο Δίας ο θεός της αφθονίας και της Φιλοξενίας εκεί θα φιλοξενηθούμε του χρόνου.

Τελικώς, με καθυστέρηση μερικών χρόνων, η Ελληνογερμανική Συνέλευση έρχεται στην Κρήτη.

Διαβάστε το πρόγραμμα:

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ»

Πέµπτη, 01.11.2018 έως τις 19:00 Ώρα Άφιξη των συµµετεχόντων 20:00 Ώρα

Εναρκτήρια δεξίωση του ∆ήµου Χερσονήσου Παρασκευή, 02.11.2018 09:00 – 11:00 Ώρα Συζητήσεις εργασίας:

Από την αποκοµιδή απορριµµάτων στη διαχείριση πόρων (Ελληνογερµανική Συνέλευση)

Πρόσφυγες, Μετανάστευση, Ένταξη (Ίδρυµα Friedrich-Ebert και Ίδρυµα Rosa-Luxemburg) 11:00 – 11:30 Ώρα ∆ιάλειµµα για καφέ 11:30 – 13:30 Ώρα

Πώς µπορεί η νεολαία να αποκτήσει ευκαιρίες στην αγορά εργασίας: Πρακτικές εμπειρίες από τη Γερµανία και την Ελλάδα (Ίδρυµα Konrad-Adenauer)

Ενέργεια και ∆ήµοι (Ίδρυµα Heinrich-Böll)

3:30 – 14:30 Ώρα Μεσηµεριανό γεύµα

15:00 – 19:00 Ώρα Παράλληλες εκπαιδευτικές εκδροµές στην περιοχή:

"google ad"

Ο κύκλος του νερού (Ίδρυµα Hanns-Seidel)

Τουρισµός Ειδικών Ενδιαφερόντων (Ίδρυµα Friedrich-Naumann για την Ελευθερία) • Κατάρτιση, Επιµόρφωση και Συνέργεια Επιχειρήσεων (Επιµελητήριο Ηρακλείου) 19:00 Ώρα ∆εξίωση της Κεντρικής Ένωσης ∆ήµων Ελλάδος (ΚΕ∆Ε) Σάββατο, 03.11.2018

– Απολογισµός και προοπτικές του έργου της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης 09:00 –

11:00 Ώρα

Παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών στο πλαίσιο της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης και συζήτηση 11:00 – 12:00 Ώρα
«Φόρουµ συνεργασιών» – Εµβάθυνση υφιστάµενων και δροµολόγηση νέων συνεργασιών 12:00 – 13:00 Ώρα
Τελική συνεδρίαση και έγκριση της κοινής διακήρυξης 13:00 – 14:00 Ώρα Μεσηµεριανό γεύµα 14:00 Ώρα

Λήξη της Συνδιάσκεψης.

Τι είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Πρόκειται για ένα θεσμό που όλες οι οργανώσεις που αγωνίζονται για τη Μνήμη και για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν καταδικάσει αφού θεωρούν ότι πέραν ενός εργαλείου της Γερμανικής κυβέρνησης για να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς, διαχείριση απορριμμάτων) αποσκοπεί και στην εξουδετέρωση της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η μοναδική τέτοιου είδους σχέση μεταξύ δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με πολλούς να δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση (καθώς και το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας) αποτελεί θεσμό εξάρτησης, αποικιοκρατικής μορφής, αφού προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ανγκελα Μέρκελ, τον Μάιο του 2010 την εποχή της ένταξής της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν εν ενεργεία και μετά το τέλος των μνημονίων.

Η Ελλάδα είναι και η μόνη χώρα που έχει Υφυπουργό στο Γερμανικό Κοινοβούλιο που αφορά τις σχέσεις της με τη Γερμανία. Μέχρι πρόσφατα αυτή τη θέση είχε ο γνωστός Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όμως τη θέση του έχει πάρει πλέον ο σκληροπυρηνικός Norbert Barthle.

Να σημειώσουμε ότι σε παλιότερο κείμενο το οποίο είχαν υπογράψει 105 αυτοδιοικητικοί σκοποί του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

  1. Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικούς θησαυρούς , διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει την ακριβή σύσταση του πληθυσμού όπως τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ
  2. Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερώσουν τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

– Αρ. Συγγελάκης: Οι δηλώσεις Ζεεχόφερ δεν προκαλούν εντύπωση, υπάρχει διολίσθηση στη Γερμανία προς ακροδεξιά – Κανείς αυτοδιοικητικός της Κρήτης στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Κισάμου: Στήριξη στον Δημήτρη Ανθούση

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κισάμου κατά την τακτική...

Τα νέα μέτρα για τη σχολική βία είναι η καταδίκη των παιδιών

Κατά την Ελληνική Αστυνομία, η βία, η εγκληματικότητα με ανήλικα θύματα ληστείας,...

Κομισιόν: Η Ελλάδα να διασφαλίσει το αδόμητο 100 μέτρων στον αιγιαλό

Την απάντησή του, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέστειλε...