Το αριστουργηματικό Norma Rae αυτή την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Προβλήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 09/02/2020, η ταινία Η Κοιμωμένη φωνή, στα πλαίσια των προβολών ταινιών που οργανώνει Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας,  στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο.

Μια ταινία που περιγράφει τη ζωή δυο γυναικών μετά τον πόλεμο και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στη Ισπανία που παρά την απίστευτη σκληρότητα του καθεστώτος μένουν πιστές στα πιστεύω τους αλλά και η μία στην άλλη.

Μια συγκινητική ταινία που αν μη τι άλλο μας παρακινεί να συνεχίσουμε τη συλλογική αγωνιστική δράση μέσα από  τους συλλόγους και ομάδες γυναικών της ΟΓΕ, σε συμπόρευση με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, αγροτικούς συλλόγους, φοιτητικούς συλλόγους γιατί αυτό αποτελεί τη διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

"Sponsored links"

Αυτή την Κυριακή 16/02/2020 στις 8:00μ.μ. συνεχίζουμε τις προβολές με την ταινία:

Norma Rae  – Αμερική 1979 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η «Νόρμα Ρέι» είναι μια ταινία βασισμένη στη ζωή της εργάτριας Κρίσταλ Λι Σάτον και στον δεκάχρονο αγώνα της προκειμένου να καλυτερέψει τις άθλιες συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στο βαμβακουργείο στο οποίο εργαζόταν, ιδρύοντας ένα εργατικό συνδικάτο. Η ταινία αποτελεί σύμβολο διεκδίκησης δικαιωμάτων. Δείχνει με αριστουργηματικό τρόπο την πολιτική συνειδητοποίηση μίας εργάτριας στον αμερικάνικο νότο, η οποία συγκρούετα με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, στην προσπάθεια της να οργανώσει τους συναδέλφους της σε σωματείο.

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις Η.Π.Α. το Μάρτιο του 1979 κατακτώντας κοινό και κριτικούς, ενώ η Σάλι Φιλντ κέρδισε και το βραβείο για την ερμηνεία της στο φεστιβάλ των Καννών. Ακολούθησε μια σειρά ακόμη βραβείων από διάφορα γκρουπ κριτικών και στην τελετή των βραβείων όσκαρ του 1980, η ταινία βρέθηκε υποψήφια για τέσσερα. Η Σάλι Φιλντ κατέκτησε το όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της.

Η ταινία «ΝΟΡΜΑ ΡΕΪ», επίκαιρη όσο ποτέ, μας δείχνει τον δρόμο. Μας αποδεικνύει ότι μπορούμε να πάρουμε  την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας  αν αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά και συλλογικά με προοπτική και ταξικό προσανατολισμό.

Είδος:  Δραματική  Σκηνοθεσία : Martin Ritt  Σενάριο :  Irving Ravetch, Harriet Frank Jr. Ηθοποιοί : Sally Field, Beau Bridges, Ron Leibman  Χρονολογία παραγωγής : 1979 Διάρκεια : 114’

Βραβείο ερμηνείας (Sally Field) και τεχνικό βραβείο στο φεστιβάλ Κανών. Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας (Sally Field) και υποψήφιο για βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις