16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το αρχαίο θέατρο της αρχαίας πόλης της Άπτερας ξαναζωντάνεψε για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου | Φωτός

Ημερομηνία:

Το αρχαίο θέατρο της αρχαίας πόλης της Άπτερας επισκέφθηκαν μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Γυμνασίου Χανίων.

Το θέατρο ξαναζωντάνεψε αφού παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευρυπίδη “Ελένη” που προετοίμασαν μαθητές του σχολείου.

Διαβάστε τι αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων «ας γνωρίσουμε το αρχαίο θέατρο ανεβάζοντας μια παράσταση» στο οποίο συμμετείχε η Γ΄τάξη του σχολείου μας, επισκεφθήκαμε την αρχαία πόλη της Απτέρας, την Πέμπτη 24/5/2018.

Οι ξεναγοί – μαθητές μας ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στον μαγικό αυτόν αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε στον χώρο του αρχαίου θεάτρου αποσπάσματα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη» που προετοίμασαν μαθητές μας.

Ήρωες όπως ο Μενέλαος, η Ελένη και η Θεονόη, αλλά και ο χορός ζωντάνεψαν στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου. Έτσι, οι μαθητές μας κατανόησαν ακόμα καλύτερα όσα διδάχτηκαν στη διάρκεια της χρονιάς αλλά και βίωσαν την μοναδική εμπειρία του αρχαίου θεάτρου.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, τη θεατρολόγο Ελένη Τιμπλαλέξη, την εκπαιδευτικό Ειρήνη Καλαϊτζάκη, τον Μάριο Ιωαννίδη και το 7ο Γυμνάσιο Χανίων για την βοήθεια που μας προσέφεραν.

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς: Ρουκουνάκη Χαρά, Ψυλλιά Νίκη και Παπαγιαννάκη Μαρία.

Δείτε φωτός:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...