Το αυστριακό περιοδικό «Προφίλ» μαγεύτηκε από την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Στην Κρήτη, «το μεγαλύτερο και πλουσιότερο νησί της Ελλάδας, του οποίου οι κάτοικοι είναι οι πιο υπερήφανοι Έλληνες, που είναι διπλάσιο σε έκταση από τη Μαγιόρκα και το οποίο οι τουρίστες αγαπούν για την ατμόσφαιρά του και για τις πολλές πολύ διαφορετικές παραλίες του», είναι αφιερωμένο δημοσίευμα στο σημερινό τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ».

«Στη βόρεια ακτή της Κρήτης βρίσκονται οι πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, στη νότια ακτή της βρίσκει κανείς μοναχικές παραλίες, το ταξίδι από τη μία ως την άλλη άκρη του νησιού, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου με τις πολλές στροφές, διαρκεί μια ολόκληρη ημέρα, τόσο μεγάλη είναι η Κρήτη» σημειώνεται στο δημοσίευμα

Όπως προστίθεται, η υπερηφάνεια των Κρητικών, οι οποίοι έδιωξαν όλους τους κατακτητές- Βενετσιάνους, Τούρκους και στον 20ο αιώνα Γερμανούς- ανάγεται και στη γεμάτη θρύλους ιστορία τους, καθώς εκεί δημιουργήθηκε πριν από 3.000 χρόνια με τον Μινωικό Πολιτισμό ο πρώτος κορυφαίος ευρωπαϊκός πολιτισμός, απόδειξη του οποίου αποτελεί το φημισμένο Παλάτι της Κνωσού στο Ηράκλειο, που λειτουργεί εντυπωσιακά ως «μαγνήτης» για τους τουρίστες.

"Sponsored links"

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται ότι επιπλέον η Ευρώπη χρωστά το όνομά της σε έναν ελληνικό μύθο, της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία, ενώ τονίζεται πως σήμερα πολλά από τα γαλάζια κύματα του Αιγαίου υπόσχονται, για παράδειγμα στα βορειανατολικά του νησιού, οι παραλίες του Ρεθύμνου, το οποίο, με τους 55.000 κατοίκους του και με τη ρομαντική του «παλιά πόλη», προτείνεται από το περιοδικό ως «τουριστικός προορισμός της εβδομάδας».

protothema.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις