20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το βραβείο «2017 Outstanding Technical Editor» στον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Νικόλαο Βαρότση

Ημερομηνία:

Κάθε χρόνο, ο οργανισμός μηχανικών πετρελαίου SPE (Society of Petroleum Engineers) αναγνωρίζει τα μέλη που συμβάλλουν με εξαίρετη δράση στην εξασφάλιση της τεχνικής αριστείας των επιστημονικών περιοδικών του οργανισμού.

Για τη συμβολή του, την αφοσίωσή του στην αριστεία που παρέχει σε τεχνικό επίπεδο  στους συγγραφείς, στην SPE και στη βιομηχανία, ο κ. Νικόλαος Βαρότσης, Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχει επιλεγεί από την ομάδα συνεργατών συντακτών της SPE για να λάβει το Βραβείο Outstanding Technical Editor Award για το έτος 2017. Η λίστα παραληπτών του βραβείου θα δημοσιευθεί σε ένα από τα επόμενα τεύχη των επιστημονικών περιοδικών της SPE και στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Journal of Petroleum Technology (JPT).

Ο καθηγητής Νικόλαος Βαρότσης, μαζί με άλλους τιμώμενους, θα λάβει το βραβείο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί, στις 8/10/2017, στο San Antonio και στα πλαίσια του Ετήσιου Τεχνικού Συνεδρίου και της ετήσιας Έκθεσης της SPE.

Η SPE είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως οργανισμός μεμονωμένων μελών που απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη, μηχανικούς, επιστήμονες και άλλους επαγγελματίες στον τομέα της βιομηχανίας πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Καθηγητής Νικόλαος Βαρότσης είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (ΕΜΠ) και κατέχει διπλώματα M.Eng. and Ph.D. στην Μηχανική Πετρελαίου από το Πανεπιστήμιο HeriotWatt και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανάλυσης Ρευστών και Πυρήνων Υπόγειων Ταμιευτήρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Προτού διοριστεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, υπηρέτησε Διευθυντής Έρευνας και Εφαρμογών στο Τμήμα Ισορροπίας Πετρελαϊκών Φάσεων και Ανάλυσης Υδρογονανθράκων της εταιρείας Schlumberger στο Παρίσι για 6 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων προσεκλήθη και έδωσε πλήθος διαλέξεων σε πολλά μέρη του κόσμου. Από το 1990 απασχολείται σαν Σύμβουλος της διεθνούς βιομηχανίας πετρελαίου και έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε δεκάδες ερευνητικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από πετρελαϊκές εταιρείες. Είναι κάτοχος 2 αμερικανικών και 2 ευρωπαϊκών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες και τεχνικές αναφορές για διεθνή περιοδικά και συνέδρια καθώς και για την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ο Καθηγητής Νίκος Βαρότσης διετέλεσε Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πολυτεχνείου Κρήτης (2005-2010) καθώς και Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων (1999-2003).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...