16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού στη Χαϊδελβέργη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο “Express Yourself” | Φωτός

Ημερομηνία:

Στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας διεξήχθη το διεθνές συνέδριο “EXPRESS YOURSELF” του Ευρωπαϊκού προγράμματος CHAIN REACTION από 10 έως 11 Μαϊου 2015. Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη διάδοση της διερευνητικής διαδικασίας μάθησης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο οποίο συμμετέχουν δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, σε κάθε χώρα δημιουργήθηκαν μαθητικές ομάδες, οι οποίες αφού εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στο σχολείο τους, παρουσίασαν τις εργασίες τους σε τοπικό συνέδριο και η καλύτερη ομάδα από κάθε χώρα συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο της Χαϊδελβέργης.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Kelvin Willian του Γενικού Λυκείου Αλικιανού που αποτελούνταν από τους μαθητές Κουργιαντάκη Κωνσταντίνα, Δημητρουλάκη Ιωάννη, Κατζάκη Μαρία, Γεργακάκη Ευτύχη και Καραγκετζίδη Βερονίκη μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές Νικολάου Ιωάννη και Σταυγιαννουδάκη Στυλιανό. Η εργασία που παρουσιάστηκε αφορούσε την πράσινη θέρμανση και ιδιαίτερα τη μελέτη της απορρόφησης ακτινοβολίας από διάφορα είδη επιφανειών.

Η ελληνική ομάδα απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τη συντονιστική ομάδα του συνεδρίου, αφού η δομή, το περιεχόμενο και η παρουσίαση της εργασίας της θεωρήθηκε από τις καλύτερες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν σε ομάδες για τη δημιουργία ελεύθερης κατασκευής, προκειμένου να εφαρμόσουν με απλά υλικά, νόμους και αρχές των φυσικών επιστημών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου 2015 και πριν από το επίσημο δείπνο, δόθηκε διάλεξη από τo διακεκριμένο αστροφυσικό Joachim Wambsganss για τον τρόπο ανακάλυψης νέων πλανητών και αστέρων, και για τις πιθανότητες ανακάλυψης πλανήτη όμοιου με τη Γη.

Οι Έλληνες μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στην ιστορική πόλη της Χαϊδελβέργης θαυμάζοντας όλα τα τοπικά αξιοθέατα και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ