24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης κατά των σεξιστικών απόψεων στο Big Brother

Ημερομηνία:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με αφορμή  τις κατάπτυστες σεξιστικές απόψεις του παίχτη του  “ ΒIG BROTHER” αντιμετωπίζει την κατάσταση  για την ανάδειξη του σοβαρού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, που πρέπει να απασχολεί ολο τον κοινωνικό ιστό αφού πλήττει την συνοχή και δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομαλή εξέλιξη της προσωπικότητας και της ζωής των θυμάτων αλλά και των θυτών.

Πρέπει να δούμε το φαινόμενο της βίας ως άμεσα συνδεδεμένο με τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα φύλα και την αρχέγονη αντίληψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερη από τον άνδρα όπου κινείται και η κοινωνική συλλογική συνείδηση.

Το ΔΙ.ΠΑ.ΓΥ.Κ  προσπαθεί να απαντήσει  με τους αγώνες του για την κατάκτηση της Ισότητας αλλά και να επικεντρωθεί ενδεικτικά στα παρακάτω πεδία όπως:

1)Την ευαισθητοποίηση ανδρών και γυναικών  καθώς και όλων των κοινωνικών φορέων στα θέματα της βίας.

2)Την κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων  με επίκεντρο το ζήτημα της βίας ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας με στόχο τον περιορισμό μέχρι την ουσιαστική εξάλειψη του φαινομένου.

3)Την διεκδίκηση συντονισμένου προγράμματος δράσης σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο στο πνεύμα της  Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης

4)Την διεύρυνση και ανάπτυξη ή δημιουργία κοινωνικών δομών (Ξενώνες φιλοξενίας, Συμβουλευτικά κέντρα, γραμμές s.o.s., θεραπευτικά κέντρα κ.α.)

5)Ενθάρρυνση των θυμάτων για καταγγελία κάθε περιστατικού βίας  εναντίον τους.

6)Την επαρκή και αποτελεσματική νομική προστασία των θυμάτων βίας. Και πάνω από όλα μην ξεχνάμε ότι πρέπει να σπάσουμε την σιωπή.Γιατί Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ, Η ΣΙΩΠΗ  για τα θύματα είναι ΚΑΤΑΔΙΚΗ. Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΒΙΑΣ   κατά των γυναικών είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...