19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το δημόσιο αναζητεί σπίτια και ξενοδοχεία για να στεγάσει μετανάστες – Δείτε την πρόσκληση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ημερομηνία:

Δημόσια πρόσκληση απευθύνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες κατοικιών που ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα ακίνητα τους σε μεταναστες. Οι περιοχές που ενδιαφέρουν το υπουργείο αφορούν σε όλη την Ελλάδα εκτός του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Κι αυτό γιατί η πρόσκληση αυτή γίνεται στο πλαίσιο κυβερνητικού σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών .

Ακολουθεί η πρόσκληση, που απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενδιαφέρεται να μισθώσει κτίρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο.

Προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως ιδιοκτήτες ή και κάτοχοι ακινήτων δυνάμει σχετικών συμβάσεων), να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Είδος ακινήτου :

1. Κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4276/2014, Α΄155, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει): ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι (20) κλινών, όπως η δυναμικότητα αυτή καθορίζεται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους. Η άδεια λειτουργίας του καταλύματος από τους αρμόδιους φορείς(π.χ. ΕΟΤ, Περιφέρεια) θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον κατά την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2. Κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον είκοσι (20) ατόμων.

3. Γεωγραφικά κριτήρια: Σε όλη την επικράτεια εκτός των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Σε περίπτωση υπερπροσφοράς η επιλογή των καταλυμάτων θα γίνει με βάση τα κάτωθι κριτήρια :

α) Σειρά Μειοδοσίας : Πιο αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ/ωφελούμενο/ ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α., που προβλέπεται ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος

β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας η επιλογή θα γίνει με βάση την χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης.

"google ad"

Κατάσταση: τα κτίρια των κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και οι ιδιωτικές κατοικίες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα προς χρήση με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή.

Χαρακτηριστικά:

Για κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

1. Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες

2. Τηρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που ορίζει η τουριστική νομοθεσία ανά κατηγορία καταλύματος και κατάταξης σε κλειδιά ή αστέρια αναφορικά με: το κτίριο, την πρόσβαση ΑΜΕΑ, την πυρασφάλεια, τα δωμάτια, την κουζίνα, την ψύξη και θέρμανση, την παροχή ζεστού νερού.

Για τα συγκροτήματα κατοικιών

1. Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες.

2. Το μίσθωμα θα ορίζεται για κάθε κατοικία ξεχωριστά.

3. Κάθε κατοικία πρέπει να διαθέτει με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης:

α) Φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, να είναι απαλλαγμένο από υγρασία, επαρκή θέρμανση και ψύξη, ζεστό νερό, πόσιμο νερό, αποχέτευση. β)Κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια για κατάλληλες συνθήκες ύπνου, ελάχιστο κοινό χώρο εστίασης.

γ) η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή.

4. Κάθε κατοικία πρέπει να είναι επιπλωμένη οπότε και θα καταγραφούν τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη κατά τη λήξη της μίσθωσης.

Διάρκεια μίσθωσης:

Έξι (6) μήνες, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του Υπουργείου μέχρι (6) μήνες επιπλέον.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος: θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ μετά την σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες : ΥΠ.Υ.Τ. 210 9285151, 210 9285122, 210 9285130, email : stegasi@firstreception.gov.gr
ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

– Η παρούσα πρόσκληση δεν είναι δεσμευτική για τις Υπηρεσίες Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ουδεμία υποχρέωση έχει απέναντι στους ενδιαφερόμενους που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

– Από την παρούσα πρόσκληση δε μπορούν να στοιχειοθετηθούν αξιώσεις αποζημίωσης εκ μέρους των συμμετεχόντων που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους

– Τα στοιχεία των δηλώσεων ενδιαφέροντος θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκλειστικά για τον σκοπό της πρόσκλησης και δεν θα δημοσιοποιηθούν.

– Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στους ιστότοπους του Υπουργείου και των αρμόδιων φορέων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...