19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Μούφα η είδηση για το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει 80.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Ένα ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ του 2002 προσφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων eΒay στην τιμή των 80.000 ευρώ.

Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα, σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του: «Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα “S”. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Το θέμα βεβαίως είναι ότι το ίδιο νόμισμα με το ίδιο λάθος προσφέρεται και από άλλους στο ebay με χαμηλότερη τιμή, από 54.000 ευρώ μέχρι “μόνο” 4.500 ευρώ. Ο Peter Feuser, ειδικός στα νομίσματα στο Οίκο Felsmann προειδοποιεί:

“Όλα αυτά είναι μια ανοησία. Υπάρχουν δέκα εκατομμύρια ηλίθιοι στο ίντερνετ που νομίζουν ότι έχουν γίνει πλούσιοι”

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη(3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η ήπειρός μας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το εάν αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να πείσει τους συλλέκτες είναι βέβαια ένα θέμα, αφού ο κάτοχός του αναφέρει πως το πουλά «χωρίς εγγύηση και επιστροφή».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...