14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει τη συμπεριφορά Σόιμπλε στην Κύπρο ως αποικιοκρατική

Ημερομηνία:

Σε υψηλούς τόνους και με έντονες επικρίσεις για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup έγινε η συζήτηση για την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ας αφήσουμε το παρελθόν και ας κοιτάξουμε μπροστά» ήταν η αρχική γραμμή της ιρλανδικής προεδρίας και της Κομισιόν, αλλά οι περισσότεροι ευρωβουλευτές δεν φαίνεται να συμφωνούν.Μάλιστα, ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Αυστριακός Χάνες Σβόμποντα έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά» της Tρόικα, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει για σχεδόν «αποικιοκρατική συμπεριφορά» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλα μέλη του Eurogroup.
Απαντήσεις για όσα έγιναν ζήτησε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Στρασβούργο Γκι Φερχόφσταντ, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να συσταθεί ακόμη και ειδική διερευνητική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το θέμα της Κύπρου.
Αίσθηση προκάλεσε ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπέντιτ, που δήλωσε ότι όποιος θέλει μία νέα προοπτική για την Κύπρο, θα πρέπει να κινηθεί για την επανένωση του νησιού στη λογική ότι «καλύτερα να επενδύουν οι Τούρκοι, παρά οι Ρώσοι». Μάλιστα το στέλεχος των Πρασίνων υποστήριξε ότι με την ίδια λογική η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει και την οικονομία της Ελλάδας.
Η πρόταση Κον Μπεντίτ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους: «Η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η Τουρκία στην Κύπρο είναι να σηκωθεί και να φύγει», δήλωσε η ευρωβουλευτής.
Πηγή: Deutsche Welle

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ