15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο και ο Ρίχτερ

Ημερομηνία:

Όταν ο Ρίχτερ βάφτιζε το κρέας σε χόρτα δηλαδή όταν επιχειρούσε να εξαγνίσει τον Ναζισμό και να ενοχοποιήσει την αντίσταση του Κρητικού λαού καθυβρίζοντας τον και χαρακτηρίζοντάς τον ως βάρβαρο λαό και κτηνώδη, αυτοί δεν μίλησαν σεβόμενοι  «την ιστορική έρευνα».

Βλέπετε στις εποχές μας τις θολές κάθε κακιά πράξη «μεταρρυθμίζεται» μ’ ένα , εύηχο όνομα π.χ. το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και την διάλυση του Κοινωνικού Κράτους τώρα την ονομάζουν «Μεταρρύθμιση».

Έτσι και ο φιλοναζί ή απλά Ναζί; δεν ξέρομε, Ρίχτερ, την αθώωση του Ναζισμού και την ενοχοποίηση του Κρητικού Λαού που αντιστάθηκε, δηλαδή την παραχάραξη της ιστορίας μας, την αποκαλεί βαρύγδουπα «ιστορική έρευνα». Ευτυχώς όμως που υπάρχει, η ιστορική μνήμη. Και αυτή, δεν παραχαράσσεται, θα υπάρχει για πάντα. Από γενιά σε γενιά.

Τώρα όμως, που στην συνέντευξη του στον Σκάι, στον Παπαχελά, που είναι και στην Καθημερινή, και που έχει αναλάβει και το «σπονσοράρισμά του» μεταξύ των άλλων βλακωδών που είπε, αποκάλεσε και τους Έλληνες Εβραίους, κλέφτες, και ότι αυτοί φάγανε όλες τις Γερμανικές Αποζημιώσεις της Ελλάδας. Για φαντάσου τι είπε ο «αξιοσέβαστος επιστήμονας»!

Όπως αποκάλεσε τους Κρήτες, βάρβαρους και κτηνώδεις, αποκάλεσε και τους Εβραίους κλέφτες. Ποιος; Αυτός που αθωώνει τους Ναζί, αποκαλώντας τους Ιππότες και αυτό παρακαλώ χαρακτηρίζεται ως ιστορική έρευνα. Που αθωώνει τους Ναζί που ρήμαξαν τις περιουσίες των Εβραίων, ακόμα και τις γούνες των γυναικών άρπαζαν, τα κοσμήματά τους, τα χρήματά τους, που λεηλάτησαν τα σπίτια τους και τις ζωές τους χωρίς οι άμοιροι να έχουν πειράξει κανένα. Που τους έστειλαν σε κρεματόρια επιχειρώντας, γενοκτονία, και που έβγαζαν χρήματα ακόμα και απ’ τα  πτώματά τους, που τα έκαναν σαπούνια και λιπάσματα και τα πούλαγαν.

Ο φίλος λοιπόν αυτών που έπραξαν αυτά τα εγκλήματα ο κος Ρίχτερ αποκάλεσε και τους Εβραίους κλέφτες όπως αποκάλεσε τους Κρήτες βάρβαρους και κτηνώδεις.

Έτσι το Ισραηλιτικό Συμβούλιο έβγαλε ανακοίνωση σεβόμενο και αυτό «Την Ιστορική Έρευνα» αλλά καταγγέλλοντας μεμονωμένα τον χαρακτηρισμό των Εβραίων ως κλέφτες.
Μπράβο τους! Συγχαρητήρια! Καθόλου δεν τους ενόχλησε η επιχειρούμενη αθώωση του ναζισμού; Μόνο ο χαρακτηρισμός των Εβραίων;

Αλλά βεβαια εμείς, μπορεί ακόμα να κλαίμε βλέποντας και διαβάζοντας τι τράβηξαν οι Εβραίοι, μπορεί ακόμα να κλαίμε όταν  η ιστορική μας μνήμη μας θυμίζει τις αφηγήσεις των προγόνων μας για το πλοίο με τους Κρήτες Εβραίους που έπνιξαν στο Κρητικό πέλαγος οι Ναζί. Μπορεί η  ιστορική μας μνήμη να εξεγείρεται ακόμα με την προδοσία κάποιων στα Χανιά που δούλευαν χαμάληδες σε περιουσίες Εβραίων της Οβραϊκής και που οι δύσμοιροι τους εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Αυτοί όμως, τα πρόδωσαν στους Γερμανούς και έτσι πήρα τις περιουσίες τους.

Όμως οι Εβραίοι τώρα τα ξέχασαν όλα αυτά, και φέρονται το ίδιο ακριβώς στους Παλαιστινίους.
Εκεί, όπου ήταν το σίγουρο μέρος που δεν κινδύνευαν και  που απεγνωσμένα ήθελαν αν φτάσουν, όταν διώκονταν απ’ τους Ναζί. Όταν το πλοίο τους, δεν το δεχόταν η Αμερική. Όταν περιφερόταν στην Ευρώπη που δεν τους δεχόταν για να καταλήξουν νομίζω στην Γαλλία όπου εκεί εγκλωβίστηκαν και ξαναέπεσαν στα χέρια των Ναζί.

Το δράμα αυτό το ξέχασαν και συμπεριφέρονται τώρα το ίδιο στους Παλαιστίνιους.

Και όμως τότε έλεγαν: «Μόνο στην Παλαιστίνη δεν κινδυνεύομε. Μόνο εκεί δεν θα μας πειράξουν». Να είναι ο τρόμος που τους κάνει άδικους; Να είναι ο τρόμος μην ξαναζήσουν αυτό που έζησαν; Ή απλά να έχουν διολισθήσει φασιστικά;

Τώρα αν ο Ρίχτερ δεν εξύβριζε και  αυτούς θα ήταν με το μέρος του  σεβόμενοι την «Ιστορική του Έρευνα».
Κρίμα!

 

Αντιγόνη Κοντεκάκη

"google ad"

Υστερόγραφο: Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Ναζισμός πάλι επικρατεί και ‘μεις δεν αντιδρούμε. Τα καραβάνια των προσφύγων οι άνθρωποι με τα παιδιά τους που ψάχνουν γυρεύοντας την ειρήνη. Το κλείσιμο των Συνόρων πώς μου θυμίζει το πλοίο εκείνο των απεγνωσμένων Εβραίων που του έκλειναν τα σύνορα ακόμα και στην Αμερική. Ζούμε ένα καινούργιο Ράιχ. Και όσοι το αποδέχονται είναι συνεργάτες του!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ