Το ιστορικό της ονομασίας

Κανένα σχόλιο

Από το 1944 μέχρι το 1991: Σοσιαλιστική Δημοκρατίας της Μακεδονίας: μία εκ των έξι συστατικών χωρών της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας

Σεπτέμβρης 1991: Δημοκρατία της Μακεδονίας – η επικρατούσα αναγνωρισμένη ονομασία – με περισσότερες από 130 χώρες στον κόσμο να την έχουν αποδεχτεί μέχρι το 2018. Η ανεξαρτητοποίηση της χώρας ύστερα από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μετά από δημοψήφισμα.

Απρίλης 1992: Νέα Μακεδονία: πρόταση της ΕΟΚ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Απορρίπτεται από την Ελλάδα

"Sponsored links"

Απρίλης 1992: Δημοκρατία του Βαρδάρη: πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα. Απορρίπτεται από την ΠΓΔΜ

Απρίλης 1993: Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ): η ονομασία με την οποία έγινε δεκτή η χώρα στον ΟΗΕ. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί και μέρος της ΕΕ – μαζί με λίγες άλλες χώρες στον κόσμο – χρησιμοποιούν αυτή την ονομασία – μέχρι το 2018.

Ιούνης 1993: Σλαβομακεδονία: πρόταση της Σερβίας η οποία απορρίπτεται

Μάρτης 1998: Δημοκρατία των Σκοπίων: πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία απορρίπτεται από την ΠΓΔΜ

Απρίλης 2005: Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια: πρόταση του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας η οποία απορρίπτεται

Φλεβάρης 2008: Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας: πέντε προτάσεις του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας. Οι 2η και η 3η γίνονται δεκτές από την ΠΓΔΜ ενώ την πέμπτη συζητά η Ελλάδα.

Ιούλης 2009: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας: νέα πρόταση του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας την οποία συζητούν και οι δύο πλευρές ενώ διαφωνίες εγείρει η Βουλγαρία.

Ιούνης 2018: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας: η αποδεκτή ονομασία με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις