Το καλοκαιρινό Παλιό Λιμάνι στα Χανιά μέσα στις …μάσκες! | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Πρωτόγνωρη η εικόνα των τελευταίων ημερών στα Χανιά. Μετά τη μεγάλη αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στο νομό, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά και των τουριστών φοράνε μάσκες.

Και οι εργαζόμενοι, ακόμα και οι πλανόδιοι φοράνε μάσκες ενώ σε καταστήματα με τουριστικά είδηση και σουβενίρ πωλούνται μάσκες με το μήνυμα “safe Crete”..

Η εικόνα είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερη αφού η εικόνα των μασκών (που παραπέμπουν στην προστασία από κάποια αρρώστια) μέσα στην καρδιά του (ανέμελου) καλοκαιριού στο Παλιό Λιμάνι δημιουργεί μία αντίθεση που προκαλεί εντύπωση.
Καταστήματα σουβενίρ πουλάνε μάσκες με το μήνυμα “safe Crete”

"Sponsored links"

Διακριτική μεν αλλά διαρκής η παρουσία αστυνομικών στους δρόμους του Παλιού Λιμανιού

Και μπορεί να υπάρχουν κάποιοι ανυπάκουοι όμως σίγουρα, σύμφωνα με τις εικόνες που αντικρύζουμε, αποτελούν μειοψηφία.

Αρκετά περισσότεροι είναι αυτοί που δε φοράνε σωστά τις μάσκες, αλλά τις έχουν κάτω από τη μύτη, φορώντας τόσο ώστε να μην λάβουν κάποιο πρόστιμο, το οποίο φθάνει τα 150 ευρώ.

Αρκετά συνηθισμένο το φαινόμενο οι πολίτες να φορούν τις μάσκες κάτω από τη μύτη

"Sponsored links"

Σημειώνουμε ότι η αστυνομία κάνει διαρκώς περιπολίες στους δρόμους για την επίβλεψη της τήρησης του μέτρου.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Παλιό Λιμάνι μέσα στις… μάσκες!:

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Κρήτη τα κρούσματα μέσα σε 12 μέρες, από τον Δεκαπενταύγουστο έως σήμερα έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου είχαμε 91 κρούσματα και σήμερα 27 Αυγούστου έχουμε φτάσει τα 217.

Σύμφωνα με την Επίκουρη Καθηγήτρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης με επιστημονικό αντικείμενο τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά με Έμφαση στη Μοντελοποίηση Βιοσυστημάτων κ. Δάφνη Μανουσάκη και λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, τα Χανιά έχουν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοικους απ’ όσα έχουν χώρες όπως η Ιταλία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αποτελούν εξίσου επιβαρυμένος νομός όσο η Αττική.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις