19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Το ΚΙΝΑΛ Χανίων ζητά την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς

Ημερομηνία:

Tο ΚΙΝΑΛ Χανίων με αφορμή το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν και φέτος εκτός των κοινωνικών δομών, παρότι οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το πολυπόθητο voucher που εξασφαλίζει θέση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δηλώνει:

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δηλαδή τον αριθμό των αιτήσεων και το ύψος του προϋπολογισμού του προγράμματος, προκύπτει με ασφάλεια ότι πάρα πολλές μητέρες οι οποίες έχουν υποβάλλει αίτηση και περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες δικαιούχων, δεν πρόκειται να πάρουν το απαιτούμενο voucher. Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, δήμαρχο Νεάπολης Συκεών και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός των επιδοτούμενων θέσεων μπορεί να φτάσει ως και τις 50.000.

Zηταμε από την κυβέρνηση την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για να καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες.

Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στην σίτιση ώστε να διασφαλίζονται οι ασφαλείς όροι υγιεινής, καθαριότητας, με σίτιση των παιδιών σε μικρότερες ομάδες και καθαρισμό των χώρων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Απέναντι στη σημερινή κατάσταση, που η ανασφάλεια εντείνεται για χιλιάδες οικογένειες, που οι όροι αγωγής των παιδιών χειροτερεύουν, η πανδημία είναι σε εξέλιξη, ζητάμε εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία ολιγομελών ομάδων για την αποφυγή συγχρωτισμού στην τάξη, το παιχνίδι, την σίτιση, τον ύπνο, και τις δραστηριότητες στην αυλή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...