15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τι γίνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Χανιά;

Ημερομηνία:

Πολλά παράπονα λαμβάνουμε τις τελευταίες ημέρες στην εφημερίδα με αφορμή την αποστολή εκκαθαριστικών λογαριασμών σε καταναλωτές της ΔΕΗ.

Όπως μας αναφέρουν οι λογαριασμοί είναι εξωφρενικοί. Σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν τα 1.000 ευρώ με το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους να είναι τέλη και φόροι.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι πραγματικά περίεργες, όπως η περίπτωση καταναλωτή του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας σύμφωνα με τον οποίο ο εκκαθαριστικός λογαριασμός του φτάνει τα 955 ευρώ. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο καταναλωτής σύμφωνα με όσα μας αναφέρει δεν είχε κανένα απολύτως υπόλοιπο στη ΔΕΗ, ενώ ο προηγούμενος μάλιστα λογαριασμός που πλήρωσε ήταν ξανά εξαιρετικά υψηλός και πλησίαζε τα 700 ευρώ.

Όλα αυτά τη στιγμή που στο σπίτι στο οποίο μένει (90 τ.μ.) δεν έχει air-condition, δεν έχει καν λάμπες ενώ κάποια φωτιστικά που έχει λειτουργούν με LED λάμπες που έχουν πολύ μικρή κατανάλωση.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, “πιο πολλά πληρώνω στη ΔΕΗ παρά για το ενοίκιο του σπιτιού”.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που παγκοσμίως το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος καταρρέει λόγω και της εισόδου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στην Ελλάδα όμως, μόνο που πληρώνουμε ένα εξαιρετικά υψηλό τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ η τιμή του ρεύματος παραμένει εξωφρενική.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ