20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Το λιντσάρισμα δεν είναι δικαιοσύνη

Ημερομηνία:

Κάπου τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Δεν είναι μόνο η περίπτωση με τον δράστη της αποτρόπαιας πράξης με τον σκύλο στα Κουνουπιδιανά, είναι ένα γενικότερο φαινόμενο. Ένα λάθος, μία φρικτή πράξη μπορεί να δημιουργήσει μέσα στα social media μία χιονοστιβάδα μίσους. Σε πολλές περιπτώσεις τα λόγια μίσους μετατρέπονται σε πράξεις μίσους οδηγώντας ανθρώπους ακόμη και στην αυτοκτονία.

Στην περίπτωσή μας έχουμε έναν άνθρωπο που δεν είναι αθώος. Προχώρησε σε μία φρικτή πράξη, τα τεκμήρια της πράξης του δημοσιοποιήθηκαν, υπάρχουν μαρτυρίες.

Ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί, και πρέπει να τιμωρηθεί βαριά, όμως την τιμωρία του δε πρέπει να την αποφασίσει κανένας όχλος.

Ειναι θλιβερό, τη μέρα που γιορτάζουμε τη καταδίκη ως εγκληματικής οργάνωσης της φασιστικής “Χρυσής Αυγής”, κάποιοι συνάνθρωποί μας, εις το όνομα της προστασίας των ζώων να λειτουργούν ως φασιστικός όχλος και να προχωρουν σε σχόλια του τύπου:

“κόψτε του τα αρχίδια”.

“Αν ειχες θ στα εκοβα κ θ στα εβαζα στο κωλο βρωμιαρη.Οτι πονο περασε τ ζωακι ευχομαι μεχρι τ τελος σου ν τυρρανιεσαι τριμπουρδελο!!!!!Ψοφα!”

“Μπάσταδε αλήτη σίχαμα!!! Θρασυδειλε να σε πιάσουν να σε σπάσουν στο ξυλο μέχρι να ψοφήσεις με τον ίδιο τροπο ψοφημι άχρηστε. Περιμένουμε την τιμωρία σου πάλιανθρωπε!!!! Πρέπει να δημοσιοποιηθει η ιστορία στα κανάλια για να πάρουν θέσεις οι αρμόδιοι!!!!”

“Ο βρωμιαρης κοψτε κ τα δικά του τωρα ευνουχιστε τον να μην αναπαραχθει και μετα στην πυρά. Πετροβολιστε τον τον που στη πίσσα πουπουλα και βρεγμενη σανιδα”

Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να καλούν σε πράξεις αυτοδικίας:

“Δε γινεται να τον αρπαξουμε κανα δυο καλοπαιδα να δει???και χεστηκα εγω αν παω φυλακη ειλικρινα δεν κρυβομαι”

“Άντρες δεν υπάρχουν στην Κρήτη να τον ευνουχίσουν; Ούτε αστυνομίες ούτε τίποτα, εγώ αυτό θα έκανα.”

Άλλοι ζητούν την επαναφορά της θανατικής ποινής:

“Ηρθε η ωρα να ξανα επανελθει η θανατικη ποινη και οπιο ον κακοποιη και θανατονη τα ζωα να θανατονετε”

Και δεν έμειναν εκεί. Βρήκαν το όνομα του δράστη, μέχρι και το τηλέφωνό του αναρτήθηκε σε λογαριασμούς γνωστών φιλόζωων στα social media.

"google ad"

Άραγε, πόσο μακριά είναι οι πράξεις αυτοδικίας; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εφόσον αυτές συμβούν;

Ήδη, οι επιπτώσεις στη ζωή του ανθρώπου είναι δραματικές. Μέχρι και ο Υπουργός Περιβάλλοντος προχώρησε σε παρέμβαση που οδήγησε στον πρόεδρο της ΔΕΗ να τον θέσει σε διαθεσιμότητα.

Αλλά με ποιο τρόπο βοηθά η καταστροφή ενός ανθρώπου και της οικογένειάς του στο να αποδοθεί δικαιοσύνη; Άραγε, η απόφαση του προέδρου της ΔΕΗ πάρθηκε από ευαισθησία για τα δικαιώματα των ζώων ή υπό την πίεση ενός όχλου που ζητούν τον θάνατο ενός ανθρώπου που προέβη σε μία αποτροπιαία πράξη;

Τι σχέση όλος αυτός ο οχλοκρατικός κανιβαλισμός που βλέπουμε να βρίσκεται σε εξέλιξη με την πραγματική απόδοση δικαιοσύνης;

Τι σχέση έχει με την αγάπη για τα ζώα;

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφιέρωμα στον Καβάφη και μουσική βραδιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στον ποιητή Κ. Καβάφη, παρουσίαση νέων...

Βιβλιοπαρουσίαση: «Αυτός ο ρόλος ήθελε Ελένη Παπαδάκη» από τις εκδόσεις Ροδάμανθυς

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Πνευματικό...

Σεμινάρια αλιευτικού τουρισμού από την Περιφέρεια Κρήτης και τα τμήματα αλιείας των Περιφερειακών ενοτήτων

Ολοκληρωθήκαν με επιτυχία τα σεμινάρια Αλιευτικού Τουρισμού που διοργάνωσε...